Cat de eficiente sunt panourile solare termice?

kalapod.ro
Share Button

In momentul in care vine vorba despre incalzirea locuintei, dar si despre incalzirea apei menajere, cu siguranta oamenii au la dispozitie mai multe variante.

De exemplu, pentru cei care locuiesc la bloc, o varianta ar fi incalzirea la comun, insa cu siguranta aceasta nu este cea mai buna solutie.

Cei care locuiesc la bloc, indiferent de faptul ca detin un apartament sau o garsoniera, ar face bine sa isi instaleze o centrala termica, iar astfel vor avea caldura dorita tot timpul in casa, si se vor bucura de apa calda menajera mereu.

answear.ro

Pentru cei care locuiesc la casa solutiile sunt si mai multe, pentru ca acestia pot sa isi aleaga o centrala termica pe gaz sau pe curent, insa au si posibilitatea de a se orienta catre o centrala termica pe combustibil (centrala pe lemne).

Cei care isi instaleaza o asemenea centrala pentru incalzirea locuintei, cu siguranta au si apa calda care le este atat de necesara.

In cazul celor care locuiesc la casa, ar mai exista si alte solutii pentru incalzirea locuintei, iar aici putem sa amintim de exemplu un semineu pe lemne, sau un convector. Cei care isi doresc, pot alege sa foloseasca si un radiator pe curent, insa acestea consuma cam mult curent electric.

In ceea ce priveste incalzirea apei menajere, cei care locuiesc la casa au posibilitatea de a opta pentru un boiler electric, care poate incalzi fara probleme apa.

Cu siguranta nu doar boilerul poate sa reprezinte o solutie ideale pentru cei care locuiesc la casa, ci si un junkers pe gaz poate sa fie extrem de util.

Ei bine, cei care isi doresc sa foloseasca un sistem si mai modern pentru incalzirea locuintei si pentru incalzirea apei, pot opta pentru un kit panouri solare tip presurizat pentru apa calda.

Aceste panouri solare sunt ideale pentru orice locuinta, dat fiind faptul ca ele produc atat energia termica de care are nevoie locuinta, cat si apa calda menajera.

Panourile solare termice sunt ideale datorita faptului ca transforma energia solara in energie termica, astfel ca odata ce oamenii folosesc aceasta energie, nu mai trebuie sa plateasca nici un ban pentru energia termica.

Partea mai putin placuta pentru moment insa este legata de pretul panourilor solare care este destul de mare, insa achizitionarea acestora se merita deoarece apoi oamenii nu vor mai plati pentru energia termica pe care o vor consuma. In acest fel, investitia va fi amortizata intr-o perioada de timp relativ scurta.

Deoarece panourile solare termice sunt atat de utile, antreprenorii au ales sa isi doteze firmele cu asemenea panouri, pentru ca in acest fel vor reusi sa reduca foarte mult cheltuielile firmei.

Referitor la panourile solare, trebuie mentionat faptul ca acestea pot sa produca si energie electrica, insa in acest caz discutam despre panourile solare fotovoltaice.

Si acestea au preturi destul de mari, insa sunt capabile sa produca energie electrica, asa ca pana si antreprenorii au ales sa isi doteze firmele cu asemenea panouri solare fotovoltaice, pentru a nu mai fi nevoiti apoi sa plateasca pentru energia electrica pe care o consuma.

Asadar, dupa cum se poate observa, panourile solare sunt extrem de utile in viata de zi cu zi, atat pentru locuintele oamenilor, cat si pentru firmele antreprenorilor.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0