Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un aparat de sudura?

kalapod.ro
Share Button

In prezent, la magazinele de specialitate din fiecare oras, sau la magazinele online de specialitate precum Zyg, se gasesc o multime de modele de invertoare si aparate de sudura, care pot sa fie folosite si in scop casnic, dar si in scop industrial.

In cazul in care locuiesti la casa, nu ar strica sa iti cumperi un aparat de sudura, pentru ca nu se stie niciodata cand ai de sudat doua sau mai multe metale. De exemplu ai un gard care pe langa structura din beton are rame metalice iar acestea s-au desprins. Cu siguranta aparatul de sudura iti este utilajul perfect pentru rezolvarea problemei.

answear.ro

Ei bine, in cazul in care nu prea ai cunostinte in acest domeniu, daca vei dori sa iti cumperi un aparat de sudura, trebuie sa stii ca iti va fi destul de greu sa stii ce trebuie sa alegi, pentru ca sudarea presupune unirea a doua sau mai multe materiale metalice sau termoplastice, utiliizand fie caldura fie presiunea.

In cazul in care ai de gand sa iti cumperi un astfel de aparat de sudura, ar fi bine sa cunosti cateva sfaturi foarte utile care iti vor fi de ajutor, pentru a alege cel mai bun aparat de sudura pentru tine si pentru gospodaria ta.

Alegerea unui aparat de sudura va porni de fiecare data de la aplicatia care urmeaza sa se realizeze, dar si de la bugetul pe care il ai la dispozitie.

Va trebui mai apoi sa stii ce cantitate de materiale ai de sudat, pentru a stii exact spre ce tip de aparat de sudura trebuie sa iti indrepti atentia. Referitor la cantitatea de materiale pe care o ai de sudat, trebuie sa stii si ce grosime au aceste materiale pe care urmeaza sa le sudezi.

Lungimea coordonatelor de sudura conteaza iarasi foarte mult, si deasemenea conteaza foarte mult cat timp vei lucra zilnic folosind aparatul de sudura.

Pe langa toate aceste detalii, va trebui sa stii unde vei utiliza aparatul de sudura, pentru ca poti sa il folosesti pe santier, poti sa il folosesti deasemenea intr-un atelier, in spatiu inchis sau deschis, pe schela sau la nivelul solului, iar toate aceste detalii sunt foarte importante.

Conteaza foarte mult si suma de bani pe care esti dispus sa o investesti in achizitionarea unui aparat de sudura, iar aici ar fi important de mentionat faptul ca ar fi indicat sa cumperi un aparat de sudura cat mai performant, daca il cumperi pentru tine si pentru gospodaria ta.

Conteaza deasemenea foarte mult si nivelul tau de pregatire in ceea ce priveste sudarea, pentru ca daca esti priceput si ai experienta, se merita sa ai un aparat foarte performant. Daca in schimb acum inveti sa sudezi, atunci nu ai nevoie de un aparat foarte scump si performant.

Deasemena, nu trebuie sa uiti ca pe langa aparatul de sudura mai ai si anumite cheltuieli, cum ar fi materialele consumabile, piesele de schimb, materialele de control nedistructiv al sudurii, sau materialele tale de protectie precum sortul, masca, ochelarii, manerele sau protectia pentru picioare.

Ei bine, atunci cand vrei sa iti cumperi un aparat de sudura, ar cam trebui sa ai in vedere toate aceste aspecte.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0