Cele mai utile sfaturi pentru a alege un laptop second hand

Share Button

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un laptop pe care sa il folosesti pentru acasa, trebuie sa tii cont in primul rand de suma de bani pe care iti permiti sa o cheltuiesti pentru a-ti cumpara echipamentul, pentru ca astfel, vei stii spre ce categorie de produse sa te orientezi.

Apoi, va trebui sa tii cont si de nevoile pe care le ai, dar si de scopurile in care consideri ca vei folosi echipamentul, iar daca bugetul nu iti este unul foarte mare, iar echipamentul nu va avea de indeplinit cine stie ce sarcini dificile, atunci te vei putea indrepta spre un laptop second hand.

Ei bine, tinand cont de faptul ca discutam totusi despre echipamente second hand, va trebui sa tii cont de anumite detalii foarte importante atunci cand iti vei alege echipamentul.

In primul rand, am amintit ceva mai sus in articol faptul ca vei tine cont de bugetul pe care il ai la dispozitie, dar si de nevoile si de scopurile in care vei folosi echipamentul, insa asta nu e tot.

Va trebui ca inainte sa iti cumperi laptopul sa iti faci o prima impresie generala despre acesta, asa ca va trebui sa il analizezi cat mai bine din punct de vedere al aspectului exterior.

In primul rand trebuie sa stii ca o mare importanta o au colturile, asa ca daca acestea sunt crapate sau julite, atunci este evident faptul ca laptopul a suferit una sau mai multe cazaturi, despre care vanzatorul este posibil sa nu iti fi spus.

Va trebui sa verifici deasemenea ca toate tastele sa fie functionale, sa nu lipseasca nici macar o tasta, pe suprafata tastaturii sa nu fie zgarieturi, si va trebui sa iti alegi un echipament care sa prezinte cat mai putine urme de uzura.

answear.ro

Ecranul laptopului trebuie deasemenea sa fie impecabil, trebuie sa aiba o luminozitate buna si uniforma, si nu trebuie sa palpaie.

Totodata, atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop second hand, trebuie sa tii cont de faptul ca perifericele este indicat sa fie intr-o stare cat mai buna, iar aici ne referim atat la tastatura, cat si la zona de touch.

Ar fi iarasi indicat sa rulezi un CD pentru a vedea daca este functional CD- ROM-ul, iar astfel vei putea sa verifici si calitatea placii de sunet. Daca echipamentul detine si webcam, ar fi indicat sa testezi si webcamul.

Un alt amanunt foarte interesant, este acela ca nu trebuie sa uit isa verifici bateria, asta pentru a nu fi nevoit mai apoi sa mai cumperi si o baterie noua, in cazul in care vei cumpara echipamentul.

Va mai trebui sa tii cont de conectivitatea echipamentului, va fi nevoie sa verifici daca porturile USB sut functionale, sau daca in aceste zone nu sunt prezente anumite zgarieturi.

Nu in ultimul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop second hand, va mai trebui sa tii cont de brandul acestuia, insa si pretul are o importanta foarte mare.

kalapod.ro

Asadar, atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop second hand, ar cam trebui sa tii cont de aceste aspecte.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0