Cum sa alegi culorile perfecte pentru landing page?

Share Button

Cum sa alegi culorile perfecte pentru landing page?O multime de articole referitoare la culoare in marketing incearca sa disemineze modul in care anumite nuante ii fac pe clienti sa se simta.

Ei incearca sa ne transforme, ca si comercianti, intr-un fel de personaj “Sigmund Freud, Web Designer”, capabil sa transforme subliminal perspectivele noastre cu combinatii de culori complicate. Cauti tutoriale web online? Acceseaza website-ul HowDoDesign.

Acesta nu este unul dintre aceste articole.

kalapod.ro

Nu vom divulga niciun fel de comenzi rapide pentru succesul paginii de destinatie, pentru ca nu exista niciunul. Nu exista nicio culoare pentru butonul de apel pentru actiune care sa produca o crestere a conversiei pentru fiecare pagina de destinatie. Nu exista o nuanta speciala care sa va hipnotizeze audienta in avansarea in continuare a canalului dvs. de conversie.

Multe din informatiile pe care le-ati citit despre culoare, deoarece se refera la conversia pe paginile web, sunt nesigure. Si asta pentru ca majoritatea au radacini in psihologie.

Acum, noi nu contrazicem in nici un fel psihologia. De fapt, stim bine ca se folosesc principiile psihologice in proiectarea paginii de destinatie tot timpul. Cu toate acestea, exista o problema majora in ceea ce priveste utilizarea asa-numitei “psihologii de culoare” pentru a determina oamenii sa aduca conversii.

Reactiile noastre la culori sunt prea dependente de experienta personala.

De exemplu: atunci cand scriem titluri care fac apel la sentimentul nostru de lacomie (invatati cum sa deveniti milionar), dorinta noastra de reparatii rapide (pierderea rapida a greutatii) sau lenea noastra generala alti (cum sa iti pui alti dinti), acestea sunt toate lucrurile care se aplica tuturor persoanelor, intr-o mica sau mai mare masura.

Vrem cu totii mai multi bani, toti vrem solutii imediate pentru problemele noastre si noi toti vrem sa profitam de ceva, fara a trebui sa lucram pentru asta. Din punct de vedere psihologic / psihic, toate acestea sunt lucruri pe care le dorim, cu foarte putine exceptii.

Culoarea in psihologie este diferita. Daca va intreb ce culoare asociati cu un sentiment de gelozie, ce ati spune?

Probabil verde, asa cum se vede in fraza “verde de invidie”, nu?

Ei bine, in Franta oamenii asociaza culoarea galbena cu gelozia. In SUA, daca am fi legat galben la un anumit sentiment, ar fi probabil lasitatea – asa cum se vede in insulta arhaica “burta galbena:”

O mare parte din psihologia culorii nu poate fi aplicata tuturor persoanelor din lume, pentru ca noi toti o traim diferit. Sentimentele invocate de anumite nuante sunt legate de semnificatii profund inradacinate in cultura noastra.

Deci, nu putem sa va oferim sfaturi cum ar fi “utilizati albastrul pe pagina dvs. de destinatie pentru a sugera mai multa incredere”, sau “un buton rosu CTA va face utilizatorul sa execute click imediat.”

answear.ro

Ceea ce putem spune cu siguranta este ca aveti nevoie de o orientare practica inradacinata in teoria culorilor, pe care o puteti folosi pentru a creste conversiile pe orice pagina web.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0