De ce sa invat limba germana?

Share Button
  • Germana este usor de invatat

Sa incepem prin a sparge mitul ca germana este deosebit de grea. In ciuda tuturor glumelor care se fac despre faptul ca este o limba imposibil de invatat, daca sunteti un vorbitor de limba engleza, sunteti de fapt,  destul de avantajati.

Acest lucru se datoreaza faptului ca germanii si englezii au aceeasi radacina germanica. In consecinta, exista mii de cuvinte care sunt strans legate, cunoscute sub numele de “cognate”. De exemplu, “chin” in engleza este “Kinn” in limba germana. “Water” devine “Wasser” si “father” se transforma in “Vater”. Nu este chiar atat de greu, nu-i asa? Puteti alege, de asemenea un curs germana pentru perfectionarea limbii.

In plus, spre deosebire de chineza, japoneza, coreeana, rusa sau araba, nu exista niciun alfabet nou de invatat, ci doar cateva litere pe care sa le adaugati. Daca stiti deja alfabetul latin (si daca nu stiti acest alfabet, sunt uimit ca ati citit articolul pana in acest moment), singurele litere noi vor fi ä, ö si ü, precum si ß .

answear.ro

Si asta nu e tot. Exista mai multe comenzi pentru invatarea rapida a limbii germane, insa aceasta limba necesita timp. Nu foarte multi oameni invata germana. Trebuie doar sa inveti cum sa studiati logic decat sa invatati din greu.

  • Germana este limbajul inventatorilor si inovatorilor

Se spune ca Germania este tara poetilor si a ganditorilor – Das Land der Dichter und Denker. Cu siguranta nu exista nici o negare a celei de-a doua parti. Un mare procent din cele mai impresionante realizari ale lumii au fost concepute pentru prima oara in limba germana.

Peste o suta de premii Nobel au ajuns la geniile din Germania pentru realizari in fizica, medicina, chimie, literatura si alte domenii. In plus, multi dintre studentii din alte tari studiaza la universitatile din Germania.

Deci, daca vreti sa adaugati un Premiu Nobel la CV-ul dvs., invatarea limbii germane ar putea sa nu fie un lucru rau. Poate ca aveti obiective putin mai mici si cautati doar sa studiati o parte din literatura unui geniu si doriti sa cititi in limba sa materna.

  • Germana este o limba importanta in mediul academic

Cu un numar mare de oameni de stiinta germani premiati, este posibil sa nu fie o surpriza faptul ca limba germana este foarte importanta in comunitatea academica. De fapt, ea se situeaza  a doua ca limba stiintifica, cea mai frecvent utilizata.

Unul dintre motivele acestui lucru este faptul ca piata germana a cartilor este a treia ca marime din lume, imediat dupa industria de presa chineza si engleza. Din moment ce procentajul acestor carti, care sunt traduse in alte limbi, este destul de limitat, doar o cunoastere a limbii germane va va oferi acces la ele.

  • Germana este poarta de acces la un invatamant superior de clasa mondiala
kalapod.ro

Unul dintre motivele pentru care germana are o pozitie atat de inalta in comunitatea stiintifica este faptul ca universitatile din aceasta tara au o reputatie excelenta la nivel international. In anul 2011, tara a fost a patra dintre cele mai populare destinatii pentru studentii din strainatate, unde peste sapte milioane de straini au fost inscrisi la scoli.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0