5 ponturi pentru a preveni si a trata bolile gingivale

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea sanatatii orale generale presupune un efort comun, din partea ta si a stomatologului. Desi exista cateva masuri preventive pe care le poti lua si pe cont propriu pentru a preveni bolile gingivale, vei avea inevitabil nevoie de ajutorul stomatologului pentru a preveni si trata eficient bolile gingiilor.

Preventia in ceea ce priveste afectiunile gingiilor incepe acasa, insa vizitele regulate la stomatolog te vor ajuta sa te asiguri ca ai intotdeauna un zambet sanatos. Ingrijirea corecta a dintilor va contribui in mare masura la prevenirea bolilor gingiilor.
Dr. Said Ahmad de la clinica Dent Plus are cateva recomandari despre cum poti preveni si trata problemele gingivale.

Curatarea de rutina a dintilor

Bolile gingivale sunt de obicei nedureroase si progreseaza foarte lent, motiv pentru care in stadiile incipiente ale bolii nici macar nu vei observa ca ai o problema dentara. Cand boala devine evidenta, ea este deja in stadii avansate, si probabil dificil de tratat.
Periajul si folosirea atei dentare in mod regulat te vor ajuta sa previi acumularea placii si vor minimiza riscul de dezvoltare a bolii parodontale.

Cel mai bun obicei in curatarea dintilor este sa ii periezi timp de 2 minute de cel putin doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor. Pe langa periajul dintilor, trebuie si sa ii cureti cu ata dentara, pentru a indeparta placa din locurile in care e dificil sa ajungi.

Intretinerea si verificarea danturii

Desi ingrijirea orala adecvata ar trebui sa inceapa intotdeauna acasa, mergi regulat la medicul stomatolog pentru a-ti face periaj si curatare profesionala si pentru a detecta semnele precoce ale bolilor gingiilor.

Medicii stomatologi folosesc echipamente mult mai eficiente in indepartarea tartrului si a bacteriilor care cauzeaza bolile gingiilor, iar intretinerea si verificarea dentara regulata le permite sa-ti monitorizeze igiena orala si sa previna orice fel de probleme inainte ca acestea sa se agraveze. De asemenea, medicul dentist iti poate crea un program de ingrijire orala pe care il poti urma acasa.

Ingrijirea dispozitivelor dentare

Dispozitivele dentare te ajuta sa restabilesti si sa repari estetica si functia naturala a dintilor. In aceasta categorie sunt incluse proteze dentare, coroane, punti, implanturi si aparate dentare. Desi aceste dispozitive sunt de obicei realizate din materiale durabile, precum ceramica si metalul, si ele trebuie sa faca parte din intretinerea obisnuita a ingrijirii orale.
Curatarea si ingrijirea acestor dispozitive dentare iti va permite sa le folosesti pentru mai mult timp fara sa fie nevoie sa le inlocuiesti. De pilda, protezele dentare vor rezista mai mult timp daca sunt curatate in mod adecvat folosind solutii pentru curatarea potezelor.

Atentie la uscaciunea gurii

Gura uscata este in general un indiciu ca e ceva in regula cu dantura ta. O gura uscata creste riscul de gingivite, carii si alte boli ale gingiilor. In plus, protezele dentare sunt mai greu de purtat cand ai gura uscata.
Daca te confrunti cu simptome de uscaciune a gurii, senzatie lipicioasa, sete frecventa, limba uscata si respiratie urat mirositoare, mergi la medicul stomatolog pentru a evita complicatiile ulterioare.

Gaseste un cabinet bun si accesibil

Cel mai bun mod de a-ti ingriji dantura este sa gasesti un “partener” care te va ajuta sa obtii o sanatate orala optima. Cauta intotdeauna un cabinet stomatologic de incredere, care ofera servicii stomatologice de calitate la preturi accesibile.
Varianta ideala este un cabinet care sa ofere servicii pentru intreaga familie, sa tina cont de grijile care te preocupa si sa te ajute pas cu pas sa ajungi la un zambet sanatos si frumos!

0 Shares
You May Also Like