Beneficiile uleiului de ricin

0 Shares
0
0
0

Uleiul de ricin este un ulei vegetal polivalent pe care oamenii l-au folosit de mii de ani. Este fabricat prin extragerea uleiului din semintele plantei Ricinus communis. Aceste seminte de ricin contin o enzima toxica numita ricina. Cu toate acestea, procesul de incalzire pe care il sufera uleiul de ricin il dezactiveaza, permitand utilizarea uleiului in siguranta.

Uleiul de ricin are o serie de utilizari medicinale, industriale si farmaceutice. Este utilizat in mod obisnuit ca aditiv in alimente, medicamente si produse pentru ingrijirea pielii, precum si un lubrifiant industrial si o componenta a combustibilului pentru biodiesel.

In Egiptul antic, uleiul de ricin a fost ars ca combustibil in lampi, folosit ca remediu natural pentru a trata afectiuni precum iritatia ochilor si chiar dat femeilor insarcinate pentru a stimula travaliul.

Astazi, uleiul de ricin ramane un tratament natural popular pentru afectiuni comune, cum ar fi constipatia si afectiunile pielii si este utilizat in mod obisnuit in produsele de infrumusetare naturala, insa beneficiile uleiului de ricin sunt mult mai multe. Veti descoperi cateva in continuare.

  1. Un laxativ puternic

Uleiul de ricin poate fi utilizat ca remediu natural pentru constipatie ocazionala. Cu toate acestea, poate provoca reactii adverse precum crampe si diaree si nu trebuie utilizat pentru a trata constipatia cronica.

  1. Un hidratant natural

Uleiul de ricin poate ajuta la blocarea umiditatii in piele. Desi aceasta alternativa naturala la produsele cumparate din magazin este considerata sigura pentru majoritatea, in unele cazuri poate provoca reactii alergice.

  1. Promoveaza vindecarea ranilor

Aplicarea uleiului de ricin pe rani creeaza un mediu umed care promoveaza vindecarea si impiedica uscarea ranilor. Uleiul de ricin stimuleaza cresterea tesuturilor, astfel incat se poate forma o bariera intre rana si mediu, scazand riscul de infectie. De asemenea, reduce uscaciunea si cornificarea, acumularea de celule moarte ale pielii care pot intarzia vindecarea ranilor.

  1. Efecte antiinflamatoare impresionante

Uleiul de ricin este bogat in acid ricinoleic, un acid gras care s-a dovedit ca ajuta la reducerea durerii si inflamatiei in studiile pe eprubete si animale

  1. Reduce acneea

Acneea este o afectiune a pielii care poate provoca puncte negre, cosuri pline de puroi si umflaturi mari, dureroase pe fata si corp. Uleiul de ricin ajuta la combaterea inflamatiei, la reducerea bacteriilor si la calmarea pielii iritate, toate acestea fiind utile pentru cei care cauta un remediu natural pentru acnee.

  1. Lupta cu ciuperca

Candida albicans este un tip de ciuperca care cauzeaza in mod frecvent probleme dentare, cum ar fi supraaglomeratia placii, infectiile gingivale si infectiile canalului radacinilor. Uleiul de ricin are proprietati antifungice si poate ajuta la combaterea Candidei, mentinand gura sanatoasa.

Uleiul de ricin poate ajuta, de asemenea, la tratarea stomatitei legate de proteza dentara, o afectiune dureroasa care se crede ca este cauzata de supraincarcarea cu Candida. Aceasta este o problema comuna la persoanele in varsta care poarta proteze.

  1. Iti mentine parul si scalpul sanatos

Proprietatile hidratante si antiinflamatorii ale uleiului de ricin il fac o optiune excelenta pentru a mentine parul moale si hidratat si a ajuta la reducerea simptomelor de matreata.

0 Shares
You May Also Like