Ce implica cardiologia?
Un cardiolog va examina istoricul medical al unui pacient si va efectua un examen fizic. Cei mai bine pregatiti medici cardiologi in Bucuresti la Cardio Clinic pot verifica greutatea persoanei, inima, plamanii, tensiunea arteriala si vasele de sange si pot efectua anumite teste.
Un cardiolog interventional poate efectua proceduri cum ar fi angioplastii, stenting, valvuloplastii, corectii congenitale ale defectelor cardiace si trombectomii coronariene.
Teste care pot fi efectuate de catre medicii cardiologi
De-asemenea, medicii cardiologi pot efectua anumite teste dupa cum urmeaza:
Electrocardiograma (ECG sau EKG): aceasta inregistreaza activitatea electrica a inimii.
ECG ambulatoriu: acesta inregistreaza ritmurile cardiace in timp ce persoana efectueaza exercitiile fizice sau activitatile lor regulate. Electrozii metalici mici sunt blocati pe piept si sunt conectati prin cabluri la un monitor Holter, care inregistreaza ritmurile.
Un test de exercitiu sau un test de stres : acesta arata schimbarile ritmului cardiac atunci cand pacientul se odihneste si se exercita. Un astfel de test realizat de catre medici cardiologi in Bucuresti la Cardio Clinic, masoara performantele si limitele inimii.
Ecocardiograma: aceasta ofera o imagine cu ultrasunete care arata structura camerelor inimii si a zonelor inconjuratoare si poate arata cat de bine functioneaza inima. Ecocardiografia poate masura cat de bine are inima pomparea sangelui, cunoscuta sub numele de iesire cardiaca. Poate detecta inflamatia in jurul inimii, cunoscut sub numele de pericardita. Poate identifica, de asemenea, anomalii structurale sau infectii ale valvei cardiace.
Cateterizarea cardiaca: un tub mic din sau aproape de inima colecteaza date si poate ajuta la ameliorarea blocajului. Poate face fotografii si verifica functionarea inimii si a sistemului electric. Tehnicile pe baza de cateter cu fluoroscopie pot fi utilizate pentru a trata bolile congenitale cardiace, valvulare si arterele coronare.
Cardiologie nucleara: tehnicile de imagistica nucleara utilizeaza materiale radioactive pentru a studia tulburarile si bolile cardiovasculare intr-un mod neinvaziv. Exemple sunt imagistica infarctului, tomografie computerizata cu emisie unica (SPECT), imagistica plana si imagistica prin perfuzie miocardica.
Ce este electrofiziologia cardiaca?
Electrofiziologia cardiaca este o subspecialitate a cardiologiei. Medicul examineaza modul in care functioneaza curentii electrici din interiorul tesutului muscular al inimii, modul in care se raspandeste curentul si ce semnifica modelul curentului.
Studiul de electrofiziologie (EPS) al inimii: in acest test, un cateter este filetat intr-o vena la varful piciorului. Ghidat sub fluoroscopie, face drumul spre inima. Cateterul masoara semnalele electrice din inima.
Un EPS al inimii poate:
- ajuta la descoperirea factorilor care cauzeaza simptomele;
- ajuta medicul sa stabileasca daca pacientul are nevoie de un stimulator cardiac;
- ajuta la stabilirea celui mai bun tratament pentru pacientii cu aritmie sau cu ritm cardiac anormal;
- determina cat de probabil este ca un pacient sa aiba tahicardie sau o batai cardiace accelerate.
Un electrofiziolog cardiac poate oferi tratament pentru ritmuri anormale, inclusiv ablatie cardiaca, defibrilatoare cardioverter implantabile sau stimulatoare cardiace.
Ei bine, tinand cont de toate aceste aspecte, pacientii cu siguranta isi vor dori sa beneficieze de investigatii medicale in cadrul unei clinici medicale de top, acolo unde lucreaza cei mai renumiti medici specialist, care au o experienta bogata in furnizarea de servicii medicale, asa ca este firesc ca persoanele cardiace sa isi indrepte atentia spre cei mai buni medici cardiologi in Bucuresti la Cardio Clinic.