Ce piscina vi se potriveste?

Share Button

In cazul in care locuiti la casa si aveti o curte suficient de mare, si situatia financiara va permite, puteti opta pentru construirea unei piscine in curte. Ce poate fi mai placut vara cand va intoarceti de la job, decat sa va racoriti in propria piscina?

Ei bine, tinand cont de acest aspect v-ati putea indrepta atentia spre serviciile unei firme specializata in constructii piscine, pentru ca in functie de suprafata libera din curtea dvs., in functie de preferinte si in functie de buget, sa va construiasca piscina perfecta.

kalapod.ro

De precizat este faptul ca se poate opta pentru o piscina cu forma rotunda de exemplu, se poate opta pentru o piscina cu forma patrata, dar si pentru alte forme, dupa cum se poate vedea in cele ce urmeaza.

Inainte de toate insa, trebuie precizat ca in trecut, atat piscinele rotunde cat si cele cu forma patrata reprezentau o tendinta a modei. Acum, majoritatea celor care isi doresc o piscina pentru acasa, isi indreapta atentia spre alte tipuri de piscine.

Piscine multiple

Bazinele cu multiple muchii drepte sau laterale au fost intotdeauna populare si sunt o varianta de dreptunghi sau oval. Pentru a va reimprospata abilitatile de matematica: hexagonalele au opt laturi, decagonul are 10, nonagonalii au noua, etc., iar in functie de preferinte, va puteti alege o piscina intr-una din aceste forme geometrice.

Piscina in forma de L

Exista doua tipuri de bazine in forma de L: adevaratul-L, care seamana cu litera actuala “L” si cu un lenes L, care sugereaza litera si face un unghi mic.

Piscina in forme libere

Dupa cum sugereaza si numele, o piscina libera este formata in mod organic si se bazeaza mai degraba pe forme curbilinare decat geometrice.

Piscine clasice sau romane

Formele clasice de piscine sunt variante de piscine dreptunghiulare si sunt adesea numite bazine romane si grecesti. Ambele sunt formale in design si bazate pe bazine antice.

O piscina in forma romana are o arc sau o usoara curba la unul sau ambele capete ale unui dreptunghi si sunt considerate, de asemenea, piscine in forma de clasic. Daca arcul este pe o parte, este un singur roman; pe ambele, este un dublu roman.

Piscine personalizate

Piscinele in forma de obiecte sau cele care au forma de harta a unei stari sunt forme de noutate. Evident, acestea sunt desene personalizate si au inteles personal sau sunt ceva cu care proprietarul se identifica puternic, ca un instrument muzical de exemplu.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai populare tipuri de piscina. De precizat este faptul ca preturile piscinelor depind de mai multi factori, precum suprafata piscinei. Conteaza deasemenea foarte mult si calitatea materialelor folosite in procesul de constructie a piscinei de catre reprezentantii firmei.

answear.ro

Un aspect foarte important pe care trebuie sa il aveti in vedere in cazul in care va doriti o piscina in propria curte, este amplasamentul sau. Este important sa amplasati piscina intr-o zona in care sa existe o acat mai mare expunere la soare, pentru a nu duce lipsa de soare cand stati la piscina.