In cazul in care intentionezi sa creezi un blog personal pe care vrei sa postezi diferite articole sau unde vrei sa iti povestesti experientele, gandurile si trairile, cu siguranta trebuie sa cunosti cateva detalii importante.
Mai intai de toate trebuie sa stii ca ai nevoie de un nume de domeniu, care va fi si numele blogului sau numele site-ului. Alegerea unui nume de domeniu nu este una complicata, insa va trebui sa alegi un nume de domeniu care sa se potriveasca perfect cu continutul de pe site.
Apoi, dupa ce vei inregistra numele de domeniu, urmatorul pas pe care il vei avea de facut va fi acela de a opta pentru un pachet de gazduire web, iar daca vei da un click aici vei putea sa afli mai multe detalii despre gazduirea web.
Ei bine, in functie de tipul blogului sau de tipul site-ului pe care intentionezi sa il lansezi vei putea sa te orientezi spre mai multe pachete de gazduire web.
In cazul in care iti creezi un blog personal care nu va avea un trafic foarte mare la inceput, atunci mai mult ca sigur un pachet de gazduire shared va fi suficient pentru moment. In ceea ce priveste acest tip de web hosting trebuie precizat faptul ca vei imparti resursele serverului care iti gazduieste site-ul impreuna cu mai multe alte site-uri sau bloguri.
Partea mai putin placuta este atunci cand un site sau un blog consuma mai multe resurse decat cele pe care le are alocate, pentru ca atunci sansele ca blogul sau site-ul sa ti se blocheze sau sa se incarce greu sunt foarte mari.
Odata cu trecerea timpului, in cazul in care nu vei mai fi multumit de serviciile oferite de catre compania de web hosting, vei putea sa optezi pentru un alt pachet de gazduire shared, de la un alt provider.
In cazul in care insa traficul site-ului tau va incepe sa fie unul foarte mare, atunci cu siguranta nu va mai fi suficient un pachet de gazduire shared. In aceste conditii ai putea sa te orientezi spre un server VPS. Aceasta alegere ar putea fi una foarte buna pentru tine si pentru site-ul tau, pentru ca in mod evident resursele de care vei dispune iti vor fi mai mult decat suficiente.
Daca iti vei dori foarte multe resurse, vei putea sa te orientezi si spre un pachet de gazduire dedicata, iar aici resursele iti vor fi nelimitate. Partea mai putin placuta in acest caz va fi aceea ca tu vei fi cel care va trebui sa te ocupi de administrarea serverului. Pentru administrarea serverului va fi nevoie sa ai cunostinte de programare.
Asadar, atunci cand ai nevoie de un pachet de gazduire pentru site-ul sau blogul tau, ai putea sa iti indrepti atentia spre unul dintre cele trei tipuri de gazduire web despre care am discutat in acest articol. Cea mai ieftina gazduire este gazduirea shared, dupa care preturile urca. Serverul VPS este mai scump decat gazduirea shared, in timp ce gazduirea dedicata este mai scumpa si decat serverul VPS.