Cele mai bune sfaturi pentru cei care cumpara o casa

0 Shares
0
0
0

Cele mai bune sfaturi pentru cei care cumpara o casaCele mai bune chirii ieftine in Cluj-Napoca si preturi pentru locuintele pe care oamenii le pot cauta sunt disponibile pe piata de profil, insa ai nevoie de informatiile necesare. In primul rand, atunci cand iti doresti o casa, trebuie sa stii clar cat de multi bani ai la dispozitie pentru aceasta achizitie.

Foarte probabil, nu vei avea la dispozitie toti banii necesari pentru o astfel de achizitie, dar trebuie sa stii exact cat de multi bani iti poate imprumuta banca la care apelezi pentru un credit imobiliar.

Exista numeroase variante pentru cei care vor sa faca un credit pe o perioada indelungata si ei pot gasi exact creditul care li se potriveste la institutiile financiare de acest tip. In plus, multi dezvoltatori imobiliari ofera si sansa de a achita o locuinta direct la ei, in rate egale, pe o anumita perioada de timp.[adsenseyu1]

Nu poti demara procesul cumpararii unei case fara a fi sigur ca poti imprumuta banii necesari. Bancile iti vor solicita numeroase acte care sa arate ca esti angajat si care sa evidentieze castigul tau lunar.

Pe langa costul casei pe care o vei cumpara, vei mai plati bani si pentru alte cheltuieli implicate de o tranzactie imobiliara. In plus, tu si vanzatorul veti plati anumite taxe la stat in urma tranzactiei imobiliare pe care o faceti.

Locuinta perfecta pentru familia ta poate fi gasita prin mai multe modalitati. Poti apela la o agentie imobiliara, poti cauta anunturi in rubricile ziarelor sau poti cauta pe intrernet diverse oferte disponibile pentru cumparatori. O casa trebuie sa aiba si un certificat energetic care sa arate performanta energetica pe care ea o are. Legislatia nu permite vanzarea unei locuinte fara ca aceasta sa aiba certificat energetic.

Daca esti hotarat sa cumperi o anumita locuinta, nu te grabi sa iti arati entuziasmul fata de vanzator. Daca ramai rezervat in modul cum te manifesti, vei putea negocia cu el un pret mai bun pentru tine.

[adsenseyu1]

Multe oferte pe care le vei gasi nu afiseaza pretul real, ci unul mai mare de la care sa se poata porni o negociere. Daca tu colaborezi cu un agent imobiliar, acesta te poate ajuta sa negociezi cat mai bine, daca va sti exact cat esti dispus sa platesti pentru o casa pe care o doresti.

Exista si pobilitatea de a participa la o licitatie organizata de autoritatile fiscale sau de dezvoltatorii imobiliari. La aceste licitatii, preturile sunt, in general, mai mici, iar tu vei putea profita de ele daca ei la dispozitie bani cash. In plus, trebuie sa depui o anumita garantie pentru a fi sigur ca participi la aceasta licitatie.

Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti ofertele aparute in domeniu si sa fii al curent cu datele si regulile licitatiilor organizate periodic inclusiv de cei care executa silit o locuinta. Tinand cont de aceste sfaturi, poti sti ca ai identificat locuinta perfecta pentru tine si ca nu vei regreta alegerea pe care tu o faci.

0 Shares
You May Also Like