Daca avem diverse piese de mobilier cu tapiterie stim desigur ca la un momentdat ne vom confrunta cu petele. In cazul acesta va trebui sa stim cum pot sa fie scoase petele de pe tapiterie si sa actionam in consecinta pentru ca nimic nu este mai urat decat o canapea patata si uzata.
Putem apela desigur si la retapitare dar vom plati ceva si in plus va trebui sa ducem piesa de mobilier la tapiter, deci timp pierdut, mizerie si bani dati si pe transportul canapelei de exemplu, de acasa pana la tapiter.
O alta varianta este sa acoperim canapelele si celelate piese de mobilier tapitate cu huse, despre care va asiguram ca nu vor arata deloc bine, sau sa acoperim totul cu pleduri, cuverturi si macaturi. Aceste accesorii nu se potrivesc peste tot si de cele mai multe ori este bine sa lasam canapelele si scaunele tapitate asa cum sunt pentru a nu crea un decor de prost gust.
Prin urmare prima solutie la care ar trebui sa ne gandim este sa curatam tapiteria si de aceea in articolul acesta va prezentam cum se curata tapiteria unei canapele. Desigur acesta este un exemplu care se poate aplica si la alte piese de mobilier care sunt tapitate nu doar la canapele.
Canapelele sunt piesele de mobilier care se afla in absolut orice casa si avem si noi una. Daca in casa aveti si un catel atunci inseamna ca aveti un catel care are o canapea pentru ca ea nu mai este de mult a voastra.
Stiind cat este de neplacut sa mergeti la cineva si sa stati pe canapele unde se vede parul de caine si unde mai sunt si cateva pete care miros urat, este bine sa va apucati sa va curatati propria canapea cat mai bine si cat mai des pentru a evita ca musafirii sa se simta prost la voi.
Canapelele sunt de obicei din materiale textile si acest tip de material este de altfel si cel mai simplu de curatat.
In timp canapelele nu sunt victimele doar pentru animalele de companie ci si pentru utilizatorii bipezi. De cate ori nu vi s-a intamplat sa varsati cafeaua pe canapea, inghetata sau sa patati canapeaua cu pixul. Sunt nenumarate solutii pentru a curata si tot ce trebuie sa faceti este sa aveti chef sa faceti treaba si sa frecati cu spor. Nu exista solutii minune de pus pe pete pentru ca ele sa dispara ca prin magie dar sunt solutii eficiente.
Dupa ce descoperiti ca sfaturile bunicii, si anume spalatul cu amoniac nu functioneaza, probabil pentru ca nici amoniacul nu mai este ce a fost, puteti trece la lucruri serioase si puteti incerca produsele existente in comert care sunt dedicate curatarii de canapele si de fotolii.
Daca sunteti si putin zgarciti puteti cumpara la inceput cele mai ieftine solutii dar noi va spunem sa nu faceti asta pentru ca veti munci zadarnic. Singurul posibil efect pe care il veti obtine va fi improspatarea mirosului pentru cel mult doua ore si atat, asta in cazul in care mirosul solutiei este unul cat de cat acceptabil.