Mare, munte, piscina, drumetii … smartphone-ul este folosit peste tot, tot timpul. Si chiar daca avem mare grija, nu este neobisnuit sa-l supunem unui tratament ilicit, neintentionat, dar uneori ireversibil. Stiti ce sa faceti daca va cade in apa si nu este rezistent la apa?
Daca se supraincalzeste, dupa ce a petrecut doua ore sub un prosop in mijlocul zilei? Cum sa prelungiti autonomia mobilului in timpul calatoriei lungi? In zilele insorite si calduroase ale verii, iata cateva sfaturi bune pentru a fi destul de sigur caa va intoarceti din concediu cu telefonul in buna stare.
Un comportament corect implica si vizite la un service telefoane atunci cand e cazul.
In caz de supraincalzire
Toate telefoanele inteligente se incalzesc in urma utilizarii prelungite, mai ales atunci cand functia GPS este lansata, dupa un joc intens sau chiar in cazul navigarii web sustinute.
In timpul verii, unele persoane lasa telefonul la umbra … in plin soare.
Se crede ca este sub acoperire sub un prosop sau tricou, dar soarele bate si temperatura exterioara urca. Un context care, din nou, poate incalzi telefonul. Daca observati o supraincalzire prea mare, plasati telefonul intr-un … congelator! Temperatura dispozitivului va scadea rapid. (Nu uitati sa le scoateti!)
Trecerea la apa
Scene obisnuite din viata unui smartphone. Majoritatea dependentilor folosesc telefonul In baie, pentru a citi e-mailurile, sau il lasa pe marginea bazinului, pentru a face o fotografie … Cele mai banale situatii devin din ce in ce mai frecvente .
De la scufundari simple pana la scufundari complete, smartphone-urile sunt mai putin si mai putin sigure,cu exceptia mobilelor rezistente la intemperii.
In cazul in care evenimentul are loc si mobilul are apa, ar trebui sa fie plasat intr-un castron sau, mai bine, intr-o punga de ovaz sau orez. Cerealele vor absorbi umezeala. Daca aceasta operatiune poate salva dispozitive, aceasta nu face intotdeauna minuni, mai ales daca telefonul a baut cu adevarat cupa.
Telefonul smartphone a cazut in apa de mare? Clatiti-l rapid sub apa clara inainte de a trece la pasul mentionat mai sus.
Exista, de asemenea, online, un kit de supravietuire pentru smartphone-ul cazut in apa, In cele din urma, multe protectii pot proteja complet telefonul pentru a fi utilizate la plaja, la mare, la piscina.
Extindeti autonomia
Toti proprietarii smartphone-urilor, sau aproape, in mod regulat, pledeaza impotriva autonomiei telefonului lor mobil. In vacanta, dupa orele lungi de moped si o solicitare sustinuta a telefonului lor (fotografie, video, GPS …), este comun sa se piarda informatia atunci cand acesta se stinge, aproape fara avertisment .
Pentru a va asigura o mai mare longevitate pe telefonul dvs., trebuie sa respectati cateva reguli care, daca nu dubleaza autonomia aparatului, cel putin nu se vor topi prea repede.
Mai intai, luati in considerare oprirea aplicatiilor pe care nu le utilizati, unele dintre ele continuand sa manance in timpul functionarii in fundal. Daca nu utilizati GPS: dezactivati-l! Reduceti notificarile push si de ce nu toate conectivitatea (3G, Wi-Fi …) in momente cand nu aveti nevoie de ele. Reduceti luminozitatea ecranului cat mai curand posibil daca mobilul dvs. nu o gestioneaza automat.
Prin utilizarea catorva trucuri, poti sa cresti autonomia telefonului tau. In felul acesta poti castiga ceva timp in plus, mai ales cand constati ca nu ai la indemana un incarcator sau un cablu USB.