Din diverse motive tot mai multi investitori construiesc hale metalice, indiferent ca vor sa construiasca un magazin de constructii sau o hala de productie acestia au in gand ca investitia sa le fie amortizata in cel mai scurt timp. Din acest motiv, atunci cand fac primul pas se gandesc cel mai mult sau cel mai profund la cateva aspecte.
1. Locul amplasamentului.
Pentru a-ti aduce profit, hala trebuie sa fie constuita intr-un loc unde afacerea ta va avea punct de desfacere sau punct de influenta. Daca iti construiesti un magazin de constructii sau un magazin de mobila, atunci destinatia ta cu siguranta nu este cu mult in afara orasului.
In cazul in care doresti sa constuiesti o fabrica de productie, hala care va gazdui aceasta afacere trebuie sa raspunda la o alta intrebare: este zona in care o amplasez accesibila pentru forta de munca necesara?
2. Materialele de constructii
Este stiut faptul ca spatiile cele mai trainice sunt construite din caramizi, bcu sau boltari insa acest aspect va avea o interventie asupra profitului tau. Investitia va fi destul de mare iar timpul de executie va fi unul nefavorabil pentru tine, asta in contextul in care doresti sa-ti ridici cat mai repede hala necesara desfasurarii activitatii tale.
Din acest motiv iti recomandam sa apelezi la specialistii care construiesc astfel de spatii din materiale de tip fier. Halele pot fi executate astfel intr-un timp record manifestat intre o luna si cinci luni, in functie de dimensiunea spatiului pe care il detii.
3. Pretabilitatea la inchiriere
Fie ca pleci de la inceput cu gandul de a inchiria spatiul respectiv sau iti deschizi o afacere ulterior si realizezi ca nu o mai poti duce iar din acest motiv te simti obligat sa inchiriezi hala construita, trebuie sa ai in vedere pretabilitatea spatiului la inchiriere.
Atat zona amplasamentului cat si interiorul spatiului trebuie sa fie unul potrivit pentru mai mutle domenii de afacere. Tine cont de faptul ca tot mai mult companii internationationale vin cu rapiditate in marile orase si au nevoie de birouri. Acesta ar putea fi unul din motivele de ingrijorare, ar putea spatiul tau sa devina zona de birouri?
4. Institutiile din zona
Tipul de afacere pe care il desfasori in hala ta poatefi influentat de afacerile sau institutiile deja existente in jurul spatiului pe care il detii. Daca langa hala ta exista o scoala, fii sigur ca iti va veni mult mai usoar sa faci angajari in contextul in care parintii isi aduc dimineata copii la scoala si imediat dupa aceasta vin la jobul pe care li-l pui la dispozitie.
In cazul in care langa hala ta nu exista niciun magazin care sa aduca flux de persoane in zona, atuni fii sigur de faptul ca numarul celor care-ti vor trece pragul halei va fi mult mai mic daca afacerea ta are la baza comertul.
5. Parcarea
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand iti deshizi o hala este sa ai spatiu necesar de parcare pentru autoturisme sau tiruri in cazul in care acestea vor pasi pe domeniul tau de proprietate. Nu uita, astazi tot mai multi angajati vin la serviciu cu masina autoturism propriu, din acest motiv, trebuie sa le oferi aceasta facilitate.