Cum se intretin corect usile?

kalapod.ro
Share Button

Cum se intretin corect usile?
Ingrijirea usilor sau a tocurilor ferestrelor nu ar trebui neglijata pentru ca acest amanunt poate sa creeze o senzatie de mizerie pentru orice om care ia contact direct cu usile si cu ferestrele unei case.

Pentru mai multe informatii va invitam pe TGG-usi din lemn.

Usile sau cadrele ferestrelor vor fi realizate din materiale variate si de aceea vor avea nevoie de un tratament separat, in functie de materialele din care vor fi confectionate, de conditii de mediu dar si de cerintele specifice texturilor pe care le au.

Usile pentru interior pot sa fie fabricare din lemn cu ceara si din lemn natural, lacuite, din sticla normala sau de tip vitraliu. In general lemnul se va curata utilizand produse pentru intretinere, sprayuri speciale care au rolul de a elimina praful dar si petele si de a da stralucire tuturor suprafetelor dar si miros placut.

In cazul lemnului ceruit pot sa fie utilizate produse corespunzatoare pe care puteti sa le gasiti din belsug in comert, dar si variante casnice cunoscute de toate gospodinele mai exact carpe imbibate in esenta de terebentina.

Cu aceasta solutie se vor sterge suprafetele de lemn si apoi usa va fi ceruita in straturi subtiri sau cu solutii din ceara pura topita sau razuita care se va amesteca cu terebentina. Solutia se prepara utilizand cantitati egale.

answear.ro

Compozitia se va fierbe pana cand se va omogeniza si crema obtinuta se va aplica rece pe lemn.Dupa ce se usuca usa se va lustrui cu carpa de lana. In cazul in care suprafata de lemn are pete albe acestea se elimina utilizand un material imbibat in ulei.

Pentru lemnul cu lac va recomandam sa utilizati produse specifice din comert. Acestea sunt cea mai buna varianta pentru ca lustruirea suprafetelor sa se faca cu succes.

Dupa ce curatati bine , clatiti suprafetele cu apa rece si lustruiti-le cu piele de caprioara pentru ca acestea sa prinda stralucire. Petele sau urmele de detergenti se inlatura usor in cazul in care frecati suprafata cu cartofi cruzi.

Ferestrele au nevoie de ingrijire atenta pentru ca sunt expuse si conditiilor exterioare si texturile se deterioreaza repede. Pentru ferestrele de lemn va reocmandam ca stergerea cadrelor de praf sau spalarea sa se faca la maxim 2 luni.

Daca vopseaua ori lacul de pe usi s-a uzat va recomandam sa inlaturati integral sau local protectia si sa o inlocuitit cu una noua. Operatiunea aceasta se recomanda o data pe an sau chiar mai des tinand cont de gradul de expunere al usii la conditiile externe.

Cadrele de PVC trebuie curatate in mod regulat utilizand apa si sapun sau produse recomandate din comer. Va recomandam sa evitati sa folositi solutiile care au clor, acetona sau solutiile abrazive.

Piesele metalice pe care le are cadrul trebuie sterse cu ulei lubrifiant macar o data pe an iar accesoriile de la ferestrele de acest tip, mai exact plasele de tantari trebuie demontate si curatate regulat. Geamurile din aluminiu au nevoie de o ingijire mai lejera pentru ca aluminiul nu retine praf, ceea ce de fapt este si marele sau avantaj.