Cum se lucreaza intr-un ONG?

0 Shares
0
0
0

Cum se lucreaza intr-un ONG?Daca ati luat in calcul ideea de a va infiinta un ONG sau de a lucra intr-unul aveti toate sansele de a va bucura de o experienta profesionala si personala unica.

Organizatiile non-profit sunt in cautare permanenta de voluntari plini de entuziasm si care doresc sa adere la crezuri comune si asta inseamna ca va fi tot timpul un loc pentru persoanele care doresc sa se dezvolte din punct de vedere personal.

Sunt nenumarate articole pe internet despre infiintare asociatie si de aceea ne-am decis de data aceasta sa va prezentam modurile prin care puteti sa lucrati in organizatii non profit.

Comparativ cu alte institutii unde va puteti desfasura activitatea intr-un anumit domeniu, in organizatiile non profit sunteti recompensati in foarte multe moduri si nu doar financiar.

Sunt numeroase avantaje ale voluntariatului si directiile spre care va puteti indrepta, in functie de ceea ce preferati si de modul in care aveti disponibilitatea de a lucra, sunt diferite.

[adsenseyu1]
Principiile care stau la baza activitatii din ONG se invart in jurul modului prin care poate fi imbunatatita viata intr-o comunitate locala.

Aceste structuri sunt benevole si au rolul de a promova anumite initiative civice sau valori ale cetatenilor pentru beneficiul general al publicului. Printre avantajele activitatii in organizatii non profit putem sa enumeram:

Experienta. Veti avea o reputatie mai mare a CV-ului datorita experientei dobandite in organizatie unde va puteti exersa diverse cunostinte in mediul in care va veti desfasura activitatea.

Dezvoltarea personala: va veti dezvolta atat profesional cat si personal luand contact cu mai multe persoane noi, si se vor desfasura activitati urmeaza sa va ajute in cariera.

Informare si cunoastere: veti beneficia de un flux continuu de informatii pentru a cunoaste mai bine mediul in care veti lucra.

Socializare: veti intemeia relatii interpersonale care va vor asigura un viitor stabil.

Pasiunile pe care le aveti precum si domeniile pe care le studiati sau diversele lucruri la care va pricepeti cel mai bine pot sa fie fructificate la maxim intr-o asociatie non-gvernamentala.  Ca si voluntar va puteti implica in orice domeniu.

[adsenseyu1]

Recrutarea pentru asociatiile non guvernamentale se aseamana cu cea pentru un job. Veti aplica utilizand un CV la o institutie care va intereseaza.

Puteti sa contactati un centru pentru voluntariat din orasul in care locuiti daca exista si acesta va va ajuta sa identificati o organizatie  compatibila cu ceea ce vi se potriveste. Internetul este un alte mediu prin care poate fi contactat un ONG.

Sunt numeroase site-uri pe care puteti intra pentru a gasi liste un fundatii din tara noastra. De asemenea, un ONG poate fi contactat si accesand diverse site-uri care au adrese de contact sau va puteti inscrie in cumunitati online care sa fie dedicate pentru aceste activitati.

Un ONG este independent fata de orice autoritate publica fiind o structura de natura privata ce poate sa isi prezinte activitatea sub forma de grup non formal sau ca si entitate juridica.

Indiferent de numele lor organizatiile au aceeasi definitie. Toate sunt formatiuni constituite din dorinta fondatorilor pe baza intereselor acestora de a realiza anumite activitati de natura civica.

0 Shares
You May Also Like