Cum sunt proiectate sculele pneumatice?

0 Shares
0
0
0

Cum sunt proiectate sculele pneumatice?

Cand ne referim la scule pneumatice, este bine sa cunoastem faptul ca ele sunt alcatuite din trei dispozitive principale: cilindrul pneumatic, motorul pentru aer si injectorul. Cilindrul pneumatic care este impins de-alungul cilindrului de catre aerul comprimat si apoi este retractat tot de catrea aurul comprimat sau de un arc.

Pentru a intelege mai bine felul cum au fost contruite si modul de functionare, alegem una dintre bogata gata de scule pneumatice care se gasesc pe site-ul specializat http://www.epinvest.ro/categorii/scule-pneumatice.html si anume din cadrul  ciocanului pneumatic, ciocanul perforator. Pistonul sau nu este conectat la absolut nimic, el miscandu-se liber in cilindru. [adsenseyu1]

La unul dintre capete, pistonul loveste varful burghiului,  in timp ce un alt mecanism al ciocanului, aditional, face bravura dupa bravura odata cu fiecare dintre lovituri. Fiind instrumente destul de usor de manuit, ciocanele pneumatice au o varietate destul de larga de intrebuintari. Ele sunt necesare in operatiunile de nituire, in operatiunile de indepartare a voselii prin aschiere, chiar si in activitatile de cioplire a pietrei.

Ciocanele pneumatice de dimensiuni mai mari sunt folosite minerit, la activitatile de exploatare miniera, unele tipuri de astfel de scule pneumatice fiind montate pe masinarii  propulsate mecanic. Alte ciocane sunt special produse pentru a produce miscari vibratorii utilajelor ce niveleaza si aseaza nisipul sau betonul in starea sa moale.

Motorul de suflare este foarte bine adaptat la miscarea de rotatie si poate functiona excelent la viteze mari. In interiorul acestui motor, vane glisante sunt dispuse la capatul unui arbore care la randul lui se continua intr-un cilindru. Mijlocul arborelui nu este unul si acelasi cu mijlocul cilindrului, in consecinta locasurile create de vane si de peretele cilindrului sunt de marimi diferite.

Astfel, aerul pastruns prin deschiderile peretelui cilindrului in zonele unde se afla locasurile mici, are tendinta de a impinge vanele catre zone unde locasurile sunt mai mari, iar acolo aerul este evacuat prin o alta deschidere a peretelui cilindrului. Arborele este conectat fara cuplaj la perii, burghiuri, surubelnite, macinatoare, vitezele ridicate fiind necesare, anume in jurul a 10.000 pana la 20.000 de rotatii pe minut.

[adsenseyu1]

Cu intermediul conectarii, aceste scule pneumatice, au viteze mai scazute, cuplu de torsiune mai puternic, forta de rasucire mai mare, caracteristici utile si necesare in activitatile lucru mai grele din punct de vedere al gabaritului si fortei necesare realizarii ei. Cu un cuplaj corespunzator , motorul de suflat poate pune in miscare un tip de elevator sa puna cablu sau lant de jur imprejurul unui rotor.

Injectorul pneumatic nu are doar aplicativitatea de a sufla vopsea, ci si multe alte produse, cum este cimentul sau gipsul, la santierele din constructii, gama fiind completata cu fibre din plastic, insecticide si metal lichid. Injectorul pneumatic de vopsea face o treaba mult mai rapida si mult mai calitativa si de durata decat pensulele utilizate manual, deoarece asigura o captusire mult mai buna si asigura o patrundere mult mai adanca in crapaturi.

Vopseaua din pulverizatorul de vopsea este extrasa din rezervor prin reducerea presiunii aerului realizata prin eliberarea lui, spray-erea realizandu-se odata cu cresterea presiunii aerului realizata prin introducerea lui.

Pe Epinvest.ro, locatie virtuala  specializata si profesionala, se gasesc toate sculele pneumatice de calitate,  care sunt utile in orice gospodarie, atelier de lucru, companie din domeniul amenajarilor si constructiilor.

Alte stiri actuale :

1. Piaţa materialelor de construcţii creşte cu cel mult 5% în 2014
2. IMM-urile din comerţ, transporturi şi construcţii, în topul afacerilor sigure
3. Lucrările de construcţii, în scădere spre sfârşitul lui 2013
4. Inspectoratul de Stat în Construcţii şi-a mutat cei 155 de angajaţi din Bucureşti într-un sediu nou de 17 mil. euro

0 Shares
You May Also Like