Depanarea smartphone-ului – ce putem face atunci cand nu avem semnal de retea

0 Shares
0
0
0

Depanarea smartphone-ului – ce putem face atunci cand nu avem semnal de retea
In acest articol vom incerca sa prezentam posibile rezolvari atunci cand ne confruntam cu problema lipsei semnalului de retea sau cand acesta este prea slab, fara un motiv evident. Esti in cautarea unui service Gsm Bucuresti? Viziteaza ServiceGsm.ro.

Cateodata, fiecare dintre noi am observat ca nu avem semnal la telefonul mobil, fiind intampinati de mesajul “no network signal”.

Acest lucru se poate intampla ori brusc (fara un motiv aparent) sau imediat dupa ce am introdus in telefon un nou card SIM. De asemenea, semnalul poate exista, dar este prea slab sau intermitent / fluctuant (cand slab, cand acceptabil). Mai jos, vom incerca sa explicam de ce apare aceasta problema si cum poate fi rezolvata.

Exista foarte multe situatii cand un telefon mobil normal sau un smartphone poate pierde semnalul, indiferent ca este Samsung, Nokia, LG, iPhone, Micromax, Sony, HTC sau alt brand. Telefoanele pot avea diferite simptome, iar rezolvarile acestor probleme pot fi si ele diferite, in functie de modelul care se confrunta cu problema lipsei semnalului.

Cum sa remediem lipsa semnalului pe un telefon mobil.

1.    Verifica foarte bine cardul SIM. Scoate capacul ce protejeaza bateria telefonului, indeparteaza bateria de la interior si extrage cardul SIM. Acesta se afla de obicei, la majoritatea modelelor de smartphone, undeva in proximitatea bateriei de la interior sau chiar sub aceasta.
2.    Curata sim-ul foarte bine, folosind o carpa din fibre si introdu-l la loc, in telefon. Dupa pornire, sunt sanse foarte mari ca telefonul sa nu mai aiba probleme cu semnalul. Daca problema persista, incearca pasul 3.
3.    Daca ai curatat bine sim-ul si telefonul tot nu are semnal sau acesta este unul fluctuant, incearca sa introduci alt sim, care nu are aceasta problema pe alt smartphone. Daca telefonul tot nu are semnal, inseamna ca acesta are o problema si nu sim-ul operatorului. In acest caz, trebuie sa-l duci la un service de reparatii. Daca telefonul are semnal si acesta nu mai fluctueaza, inseamna ca sim-ul tau are o problema si trebuie schimbat de catre operator.
4.    Daca ai achizitionat un nou SIM de la operator si problema persista sau s-a mai diminuat dar poate aparea sporadic, inseamna ca nu ai rezolvat problema complet. Poti incerca in acest caz, sa efectuezi un update major, cum ar fi sa inlocuiesti sistemul de operare, instaland altul mai nou (cea mai noua versiune suportata de telefonul tau, daca este posibil).
5.    Daca telefonul tau are sistem de operare Android, s-ar putea sa observi mesajul “no service”, aceasta fiind una dintre problemele foarte comune ce pot aparea, in utilizare. De cele mai multe ori, problema apare pentru ca smartphone-ul nu se poate inregistra in retea si in consecinta, nu primeste semnal. Poti incerca sa restartezi smartphone-ul, de cele mai multe ori problema dispare. Daca nu dispare din prima, restarteaza telefonul de mai multe ori.

Ai executat toti acesti pasi si problema nu a disparut? Incearca sa pui telefonul pe “airplane mode” pentru 30-40 de secunde, dupa care poti dezactiva optiunea. Multi utilizatori au declarat ca astfel au rezolvat problema cu semnalul.

0 Shares
You May Also Like