Durata de functionare a anvelopelor de vara

0 Shares
0
0
0

Durata de functionare a anvelope de varaProbabil ca multi dintre cei care suntem posesori de autovehicule dorim ca acesta alegere sa o facem cat mai tarziu. Si ne dorim acest lucru nu din cauza ca ar fi o alegere prea greu de facut, ci datorita costului financiar la care se ridica achizitionarea unor anvelope de vara noi.

Dar dupa cum bine se poate observa sezonul cald a venit peste noi, si din pacate pentru unii dintre noi, venirea unui nou sezon, poate insemna noi costuri financiare privind intretinerea propriului autovehicul.

Cand ma refer la costuri financiare, nu fac referire doar la achizitionarea unui set de anvelope de vara, ci la tot ceea ce inseamna o revizie tehnica de la A la Z. In acest articol eu vreau sa fac referire doar la ceea ce presupune achizitionarea unui set de anvelope de vara. Probabil ca in acest moment, majoritatea din cei care cititi acest articol, va intrebati ce este atat de greu in a alege un set de anvelope de vara, nu-i asa?
[adsenseyu1]

Intr-adevar, aceasta alegere nu este atat de grea, insa pentru cei care sunt nou intrati in clubul posesorilor de autovehicule s-ar putea ca acest articol sa ii ajute atunci cand doresc achizitionarea unui set de anvelope de vara. Desigur, ca in mare masura aceleasi reguli se aplica si atunci cand dorim sa achizitionam anvelope de iarna sau all season, insa eu am ales sa fac referire la anvelope de vara deoarece sezonul cald tocmai ce a venit peste noi.

Un prim aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand doresti cumpararea unor noi anvelope de vara este cel care se refera la caracteristicile pe care trebuie sa le aiba anvelopele pentru a te putea folosi de ele. Aceste caracteristici sunt marcate atat pe anvelope cu ajutorul unui cod alfanumeric, cat si in cartea de identitate a autovehiculului, precum si in  certificatul de inmatriculare. Aceste caracteristici ale anvelopelor fac referire la dimensiunile si viteza maxima cu care poate rula un autovehicul in siguranta echipat cu respectivele anvelope.

Atunci cand inlocuim anvelopele, este esential ca modelul de anvelopa pe care dorim sa il cumparam sa respecte intocmai dimenisunile trecute atat pe anvelope, cat si pe certificatul de inmatriculare a-l autovehiculului, cat si in cartea de identitate a autovehiculului. In caz ca mai exista posesori de masini, care nustiu cum sunt semnificate aceste dimensiuni, notatia e urmatoarea:165/60/R13/82T. Din acest cod, singurul element care poate oscila este ultima litera. Aceasta ultima litera semnifica indicele de viteza a anvelopei, adica viteza maxima cu care poate rula un autovehicul in conditii de siguranta. Litera „T” din acest cod semnifica faptul ca viteza maxima cu care poate rula o masina echipata cu astfel de anvelope de vara nu trebuie sa depaseasca 190km/h, litera „S” este utilizata pe anvelope care rezista la o viteza de rulare de maxim 180km/h, in timp ce anvelopele care au inscriptionate litera „H” sunt destinate a fi folosite pe autovehicule care ruleaza cu maxim 210km/h. Chiar daca iti zici ca nu vei rula cu aceste viteze, atat pentru siguranta ta cat si a celorlalti participanti la trafic este bine sa tii seama si de acest aspect, chiar daca multi nu il iau in calcul atunci cand aleg un anumit model de anvelope de vara.

[adsenseyu1]

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand doresti sa cumperi anvelope de vara se refera la bugetul pe care doresti sa il aloci acestei achizitii. Avand in vedere ca este o investitie destul de semnificativa, mai ales avand in vedere climatul economic in care traim, este recomandat sa incerci sa obtii achizitionarea celor mai bune anvelope care se incadreaza in plafonul financiar de care dispui. Atunci cand cumperi un set de anvelope noi, gandeste-te ca faci acest lucru atat pentru siguranta ta cat si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic!

Si daca tot veni vorba despre achizitia de anvelope la un pret cat mai accesibil, va recomand tuturor site-ul  www.anvelomag.ro . Cu siguranta pe acest site veti gasi cele mai bune oferte pret/calitate. Daca esti in cautarea unui set de anvelope noi, nu ai voie sa ignori acest site!

0 Shares
You May Also Like