In ce conditii se poate amaneta o masina?

Share Button

Aveti nevoie de un imprumut, dar nu cunoasteti pe nimeni aflat in posibilitatea sa va ofere suma care v-ar fi necesara ? Singura solutie pentru dumneavoastra ramane amanetarea unui bun de valoare ? In cazul in care aveti nevoie de o suma mai mare si dispuneti de o masina de care va puteti lipsi pentru o perioada scurta de timp, atunci puteti opta pentru amanet auto.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa mergeti cu masina la sala de amanet, unde se va face o evaluare, in functie de marca, model, anul de fabricatie, dar si in functie de cat de uzata este masina si valoarea acesteia pe piata.

In functie de locul unde mergeti pentru amanet auto, puteti beneficia de conditii avantajoase, cu o durata de imprumut de 30 de zile cu posibilitate nelimitata de prelungire. Atunci cand doriti prelungirea imprumutului, se va recalcula si comisionul, astfel incat sa se achite pe durata imprumutului. Atat imprumutul obtinut, cat si comisionul, se pot achita in rate.

Pentru a putea primi imprumutul, trebuie sa mergeti la sala de amanet impreuna cu cartea de identitate a proprietarului, cartea de identitate a masinii, certificatul de inregistrare, iar daca masina este inregistrata pe o firma, aveti nevoie si de copie dupa certificatul de inregistrare la registrul comertului.

La unele firme de amanet, evaluarea masinii se poate face mult mai rapid, cu ajutorul calculatorului, pe site-ul firmei. Astfel, clientul va avea o idee despre suma pe care o poate primi in schimbul amanetarii masinii. Daca este multumit de suma, atunci ramane doar sa semneze contractul de imprumut, iar suma va fi oferita fie cash, fie prin ordin de plata sau transfer bancar.

Puteti achita creditul mai devreme de termenul scadent ? In acest caz, vi se va recalcula comisionul pentru a-l plati doar pe durata imprumutului. In cazul in care nu puteti respecta data scadenta de achitare a imprumutului, atunci veti putea beneficia de zile de gratie. In acest fel aveti garantia ca nu veti pierde masina pe care ati amanetat-o.

In ceea ce priveste siguranta masinii pe durata imprumutului, nu trebuie sa va faceti griji deoarece companiile de amanet dispun de paza non-stop in parcul auto si supraveghere video, iar clientul isi poate vedea masina pe camerele web, pentru a sti ca este mereu in siguranta.

answear.ro

Desi putine persoane opteaza pentru amanet auto, din teama de a nu-si mai putea recupera masina sau ca aceasta nu se afla in siguranta, reprezinta o solutie pentru cei care nu dispun de bijuterii din aur sau argint pentru a le amaneta.

Cu cat salile de amanet primesc mai multe tipuri de bunuri, oamenilor le este mai usor sa apeleze la serviciile lor si sa isi rezolve problemele financiare, desi este pe o perioada limitata.

Cu siguranta, cel mai bine este sa nu aveti vreodata nevoie sa treceti pragul unei sali de amanet, insa atunci cand o faceti, este bine sa gasiti o firma serioasa, care sa faca o evaluare corecta a produsului si sa va ofere conditii avantajoase de imprumut.