Ce trebuie sa stii cand alegi un ciocan rotopercutor?

answear.ro
Share Button

Ce-trebuie-sa-stii-cand-alegi-un-ciocan-rotopercutorMai intai de toate, inainte de discuta despre cum se alege un ciocan rotopercutor, trebuie sa precizam faptul ca acesta este o scula electrica profesionala, care are in dotarea sa un burghiu, si actioneaza prin succesiuni de lovire repetate.

O astfel de unealta imbina perfect caracteristicile unei bormasini, cu cele ale unui ciocan demolator, si este utilizat de catre mesteri si profesionisti care activeaza in domeniul constructiilor, insa sunt si persoane care au un hobby pentru sculele si uneltele profesionale si isi cumpara un astfel de ciocan rotopercutor pentru acasa.

Daca ai de gand sa iti cumperi si tu un astfel de ciocan rotopercutor, poti cauta la magazinele de profil de la tine din oras, sau poti cauta pe Epinvest, sau la alte magazine online, insa trebuie sa stii de ce factori este important sa tii cont pentru a alege unealta ideala pentru tine.

In primul rand, trebuie sa tii cont de sistemul de alimentare al uneltei, iar aici este important de precizat faptul ca se gasesc ciocane rotopecutoare cu fir, si ciocane rotopercutoare cu baterii, iar fiecare dintre aceste doua tipuri de unelte vine cu o serie de avantaje, dar si cu o serie de dezavantaje.

Tipul de mandrina este iarasi un factor important de care ar trebui sa tii cont in momentul in care vei avea de gand sa optezi pentru o astfel de scula profesionala, iar aici este important de mentionat faptul ca tipul de mandrina poate sa fie SDS sau cu cheie, iar pretul uneltei poate sa fie influentat in mod direct de aceasta caracteristica.

Puterea de lucru a ciocanului rotopercutor trebuie sa fie iarasi un factor decisiv in alegerea ta, iar aici, in functie de preferinte, in functie de buget, si nu in ultimul rand, in functie de cat de mult vei dori sa utilizezi unealta, vei putea sa iti alegi un model care sa aiba o putere mai mica, sau vei putea sa optezi pentru un model care sa aiba o putere mai mare.

Tipul de percutie, viteza de lucru si energia de percutie conteaza iarasi foarte mult atunci cand ai de gand sa iti indrepti atentia spre o asemenea unealta, asa ca trebuie sa tii neaparat cont si de acesti factori atunci cand vrei sa iti cumperi un ciocan rotopercutor.

kalapod.ro

Un alt factor extrem de important, care conteaza foarte mult si de care este obligatoriu sa tii cont, este diametrul de gaurire, iar aici discutam despre diametrul gaurilor efectuate. Aceste diametre de gaurire insa, vor fi diferite in functie de materialul in care se va gauri, pentru ca un ciocan rotopercutor poate fi folosit pentru garurirea lemnului, a caramizi, a betonului, a otelului, si asa mai departe.

Pe langa toate aceste detalii importante, atunci cand vei dori sa iti alegi o astfel de unealta, va trebui sa tii cont si de dotarile suplimentare ale acesteia, cum ar fi de exemplu garniturile imbunatatite care ofera o buna protectie impotriva prafului, sau sistemul de schimbare rapida a burghielor, ori sistemele de reducere a vibratiilor, sau ambreiajul de siguranta.

Ei bine, acestea sunt cele mai importante detalii de care va trebui sa tii cont atunci cand iti vei dori un ciocan rotopercutor.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0