Aparatura electronica – reparatia inainte de vanzare

answear.ro
Share Button

Aparatura electronica – reparatia inainte de vanzareEfectuati reparatiile necesare.

Un lucru pe care ati putea dori sa il luati in considerare in cazul in care dispozitivul dvs. este stricat si nu doriti sa cumparati un dispozitiv nou sau sa il vindeti – este de a va repara dispozitivul. Unele companii vor avea locatii de vanzare cu amanuntul pe care le puteti accesa si veti putea repara dispozitivul dvs. electronic – aveti un ecran de inlocuit, o baterie noua de instalat, etc. Ai nevoie de amanet electronice? Viziteaza Bestamanet.ro.

Alte companii precum Puls vor veni la dvs. si vor repara dispozitivul la locatia dvs. Acestea pot remedia probleme variind de la un dop de casti defect, buton de alimentare nefunctional, la un nou bluetooth radio sau display.

Reparatii telefon mobil Puls.

Chiar daca decideti ca doriti sa va vindeti dispozitivul, probabil veti primi mai multi bani pentru dispozitiv daca acesta este reparat mai intai. De obicei, costul pe care il platiti pentru a-l repara inainte de a-l vinde, va fi depasit de cresterea valorii sale. Este ceva de luat in considerare.

Luati in considerare o garantie.

Daca sunteti preocupat de faptul ca ati putea strica dispozitivul dvs. scump deoarece aveti tendinta de a fi un pic neglijent cu astfel de device-uri, poate doriti sa luati in considerare achizitionarea unei garantii prelungite de la inceput, pentru dispozitivul dvs.

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a face acest lucru in experienta mea este Square Trade, deoarece costurile sunt de obicei destul de rezonabile si acopera lucruri precum infiltrarea de apa sau alte lichide:

Un alt lucru de luat in considerare este faptul ca o multime de carduri de credit va vor oferi protectie extinsa de garantie doar prin utilizarea lor. De exemplu, am cumparat un GPS cu ani in urma, cardul meu de credit adaugand un al doilea an de garantie – o alegere oportuna din moment ce device-ul a incetat sa functioneze la scurt timp.

Vanzarea dispozitivelor vechi.

Vanzarea vechilor dvs. dispozitive va poate da ceva de lucru, mai ales daca incercati sa obtineti o suma considerabila pentru acestea. Trebuie sa te informezi bine inainte, sa accesezi cateva site-uri diferite si sa vezi ce sume poti obtine.

La unul dintre dispozitivele mele am constatat ca preturile medii de vanzare de pe eBay erau de aproximativ 25 de dolari, dar daca ar fi vandute pe Amazon, ar aduce aproape 50 de dolari. In cazul altui device pe care l-am vandut, am putut obtine cel mai bun randament prin vanzarea pe eBay. Ambele articole nu aveau aproape nici un fel de valoare atunci cand m-am uitat la site-urile comerciale cunoscute, precum Gazelle si NextWorth. De obicei, dispozitivele trebuie sa fie relativ noi si populare, cum ar fi iPad-urile si iPhone-urile.

In aceasta saptamana am decis sa vand 2 elemente. Sa aruncam o privire la modul in care a mers cu ambele.

Tableta Nexus 7 8GB din prima generatie

Pe acest articol nu credeam ca voi primi vreo suma importanta. Tableta zburase la propriu din carcasa in timp ce mergeam printr-o parcare, ecranul aterizand direct pe asfalt. Ecranul a fost spart si display-ul tactil a devenit inoperabil.

Dupa ce am facut niste cercetari, am constatat ca a existat o piata activa pentru articolele reparabile pe eBay unde oamenii vor cumpara electronice defecte si le vor repara. Tabletele stricate (ca a mea) erau in mod obisnuit puse in vanzare la preturi intre 25 si 50 de dolari.

Am listat tableta pe eBay si dupa o saptamana la licitatie s-a vandut pentru aproximativ 41 de dolari + 9 dolari taxa de transport maritim. Nu prea rau, pentru o tableta rupta care ar fi ramas doar intr-un sertar. Am scapat de tableta respectiva, doar dand cateva click-uri pe acest site.

Virgin Mobile Optimus V telefon celular.

M-am uitat la o gramada de locuri pentru a tranzactiona sau a vinde telefonul mobil Android. Este pe o versiune mai veche de Android, iar dispozitivul are deja cativa ani. O multime de site-uri comerciale mi-au oferit 0 $ pentru telefon si cand am verificat site-ul eBay, vanzarile recent incheiate pentru acest telefon se terminau in jurul sumelor de 20-30 dolari, pentru telefoanele noi.

kalapod.ro

In cele din urma am pus produsul pe Amazon, deoarece alte listari au fost mai aproape de gama de 30-50 dolari. La 10 minute de la listarea telefonului meu, s-a vandut pentru pretul meu de listare de 45 dolari! Dupa ce am platit taxele aferente, am ramas cu aproximativ 40 de dolari. In concluzie, cerceteaza bine inainte piata, poti vinde device-uri destul de vechi, care aparent nu mai valoreaza nimic. Trebuie doar sa gasesti persoanele interesate sa le cumpere.