Cand se calculeaza consumul de apa pentru o pompa submersibila 1100W ?

0 Shares
0
0
0

Pompa submersibila 1100W se alege astfel incat consumul la ora de varf sa fie satisfacut, si nu cel mediu. Cand se face calculul de consum, trebuie avut in vedere cati consumatori sunt si care sunt posibilitatile lor de exploatare simultana, deci maxima.

Cum stim ca pompa submersibila 1100w este suficienta pentru nevoile casei?

In calculul nevoilor de apa pentru pompa submersibila 1100W se tine cont de consumul maxim care poate sa fie intr-un anumit moment al zilei. Spre exemplu, daca exista aspersoare montate in gradina si ele pornesc la ora 21.00, o ora la care, in general, membrii familiei fac dusul de seara si masina de spalat vase este pusa si ea in functiune, atunci debitul de apa necesar se calculeaza la aceasta ora, adunandu-se consumul aspersoarelor, al bailor si al masinii de spalat vase.

Foarte multe persoane fac greseala de a calcula necesitatile casei intr-un moment oarecare al zilei, neluand in seama punctul cel mai intens. Acest lucru se face pentru ca pompa submersibila 1100W sa poata sa faca fata oricand.

Ce debit poate sa aiba o pompa submersibila 1100w?

Necesarul unei case in care locuieste o familie compusa din 3-4 membri este, in medie, conform studiilor de specialitate, intre 1 si 2 mc/h. Pentru aceeasi locuinta dar careia ii adaugam si necesitatea udarii gradinii si a gazonului, necesarul este un debit de circa 2-3 mc/h. Evident, aceste calcule sunt medii, adica includ atat limitele de jos cat si pe cele de sus. Calculul trebuie facut individual.

Debitul unei astfel de pompe, de 1100W variaza in functie de producator si inaltimea la care aceasta pompeaza. Exista o pompa submersibila 1100W care poate sa pompeze pana la o inaltime maxima de pompare de 100m cu un debit de 2,4 mc/h (metri cubi pe ora).

Alta poate sa atinga o inaltime maxima de 80m dar are un debit mai mare, de 4 mc/h.

O pompa submersibila 1100W Panelli, 95 PR4 N13 are un debit mare, de 6 mc/h si o inaltime maxima de pompare de 90 de metri si o presiune de 9 bari. Foarte buna este si rezistenta la nisip extrem de mare, de 300 gr/mc (grame pe metrul cub) ceea ce ii confera o durata de viata mare, posibilitatea de defectiune hidraulica fiind aproape inexistenta. In magazinul fizic al companiei Expert Inslat Group cat si pe magazinul online gasiti toata gama de pompe ale producatorului Italian Panelli, compania fiind importator direct ai acestor produse recunoscute la nivel mondial.

Pompa submersibila 1100W are avantaje nete, in special fata de un hidrofor. Studiile de specialitate au demonstrat ca o pompa submersibila consuma cu pana la 30% mai putina energie electrica, ceea ce inseamna costuri de exploatare scazute. De asemenea, avantajul pompei submersibile este ca poate sa scoata apa de la adancimi mai mari, de peste 10 metri. Un alt aspect este cel de rezistenta. Pompele submersibile sunt incastrate, sunt compacte, si, ca atare, mentenanta lor este minima. Drept urmare, dincolo de facilitatile privind adancimea, costurile pe termen lung sunt cu mult mai mici in cazul unei pompe fata de un hidrofor.

0 Shares
You May Also Like
Ce este cafeaua?

Ce este cafeaua?

In zilele noastre, cafeaua se gaseste la toate magazinele online si offline, sun diferite forme. De la capsule…