Ce este mezoterapia si la ce ne ajuta?

Share Button

Ce este mezoterapia si la ce ne ajuta?Mezoterapia este un tratament medical care consta in administrarea de medicamente prin micro-injectii sub piele. Aceasta tehnica este recenta: dateaza din 1952 si a fost dezvoltata de Dr. Michel Pistor. Ideea lui: “Injectati putine, rare, la locul potrivit”. Cu alte cuvinte, un medicament trebuie sa calatoreasca pe cea mai scurta cale posibila.

Prin urmare, solutia de a injecta un produs direct sub piele aproape de problema pe care dorim sa o tratam. Acest lucru impiedica substantele sa intre in sange si in stomac sau ficat. Si stim ca aceste organe sunt adesea afectate de medicamente uneori agresive.

Pe scurt, cele doua puncte forte evidentiate prin aceasta metoda sunt de a reduce efectele secundare ale medicamentelor si, de asemenea, de a reduce dozele injectate. Sunt nenumarate anunturi cu vand aparat mezoterapie pe internet deci piata este in continua crestere in acest domeniu.

kalapod.ro

Mezoterapia este o procedura constand din mai multe injectii subcutanate de medicamente efectuate simultan, utilizand una sau o multitudine de ace sau un pistol. Principiul este de a injecta o cantitate foarte mica de medicamente direct in zona corpului dureros sau de a trata.

Ce poate vindeca mezoterapia?

Actiunile de relaxare, ameliorare a durerii sau antiinflamatorii ale mezoterapiei sunt la originea indicatiilor sale. Mezoterapia este folosita in mod special de sportivi de varf pentru a trata traumatismele articulare si tendinita sau problemele musculare.

Mai general, mezoterapia este utilizata pentru a trata reumatismul sau durerea cronica (in special migrena). Din punct de vedere al contraindicatiilor, acestea sunt rare: sunt raportate numai alergii posibile la produsele utilizate, asa ca aveti grija daca sunteti alergic. In cele din urma, stiti ca din punct de vedere estetic, mezoterapia este oferita si femeilor cu celulita: ar putea reduce coaja de portocala …

Dupa o examinare amanuntita, medicul pregateste un amestec adaptat la gradul de celulita care trebuie tratata, compus din vitamine, minerale si cofeina. Sesiunea, cam douazeci de minute, costa intre 45 si 75 de euro. Este nevoie de cel putin cincisprezece minute pentru a incepe o imbunatatire. Daca metoda este nedureroasa si este efectuata fara anestezie, opiniile sunt amestecate pe rezultatul lateral: pielea mesoterapica ferma, dar nu ataca celulele adipoase.

Acest tratament hiper-localizat ar avea doua avantaje majore fata de administrarea orala: injectiile ar actiona mult mai rapid si cantitatea de medicamente necesara ar fi redusa considerabil.

Mezoterapia este cel mai frecvent utilizata pentru a ameliora imediat durerea, in special durerea musculara la unii sportivi sau la anumite boli reumatismale.

Virtutile mezoterapiei ar fi, de asemenea, laudate pentru alte tipuri de boli cum ar fi anumite boli alergice sau infectioase, migrene si uneori sunt utilizate in medicina estetica.

Va recomandam sa fiti atenti inainte de a apela la astfel de proceduri pentru a va asigura ca nu aveti nicio alergie la diverse substante. De asemenea, recomandarea noastra este sa cereti sfatul medicului inainte si daca este cazul sa faceti toate analizele sugerate de acesta.

answear.ro

Puteti utiliza mezoterapia si pentru alte afectiuni cum ar fi celulita si reducerea efectului de coaja de portocala daca urmati sfaturile terapeutului si tineti cont de toate indicatiile.