Ce trebuie sa stii la achizitia unei imprimante second hand

Share Button

Achizitia unei imprimante second hand nu mai este astazi o chestiune de imagine sau de lauda, ci una legata strict de necesitati. Iar vorba potrivit careia esti prea sarac pentru a-ti cumpara lucruri ieftine nu prea are acoperire in acest caz. Caci, ca orice gadget din zilelel noastre, si imprimantele au o rata de uzura si de devalorizare foarte mare.

Iar daca la o masina se spune ca isi pierde 30 la suta din valoare odata ce a iesit pe poarta fabricii, in cazul unei imprimante deprecierea este cu mult mai mare. Este ca si in cazul telefoanelor mobile, pe care am ajuns sa le schimbam cel mult o data la doi ani, timp in care nici macar nu am apucat sa folosim la maximum toate functiunile disponibile.

kalapod.ro

Din acest motiv, putem recurge fara niciun fel de probleme la achizitia unor multifunctionale second hand, pe care sa o folosim linistiti un an sau doi, dupa care sa incercam sa o schimbam cu un model mai adecvat.

Costuri mici cu intretinerea

Dar sa vedem insa ce avantaje si dezavantaje ai in momentul achizitiei unei imprimante second hand, spre deosebire de achizitia uneia noi. In primul rand, la o imprimanta second hand vei avea costuri mai mici legate de intretinere. Daca doresti sa achizitionezi cartuse de imprimanta noi u este nicio problema, dar este un cost pe care ti-l asumi.

Ai insa la dispozitie servicii de refill pentru orice cartus de imprimanta, iar calitatea imprimarii este aceeasi ca in cazul unui cartus nou. Exceptand eventuale defectiuni la nivelul cartusului, ceea ce este putin probabil, refolosirea unui cartus imprimanta poate fi o afacere buna.

De asemenea, in cazul oricarei alte piese defectate, vei avea mai multe sanse de a gasi una de rezerva intr-un centru de depanare imprimante decat la un service care se ocupa doar de imprimantele noi.

answear.ro

In principiu, acestea din urma sunt extrem de aglomerate, mai ales pe fondul campaniilor mari de reduceri, prin care o multime de cumparatori se inghesuie sa achzitioneze gadgeturi de duzina, dar care din punct de vedere tehnic necesita reparatii mult mai dese decat un produs second hand.

Nu in ultimul rand, o imprimanta second hand poate fi schimbata mult mai usor decat una noua. De cele mai multe ori, atunci cand dai bani multi pe un gadget, parca nu iti da mana sa il vinzi peste un an sau doi la un pret care rareori ajunge jumatate din valoarea initiala.

In acest punct de vedere, daca vei achizitiona o imprimanta la un pret mic, te vei desparti mult mai usor de ea, iar cu diferenta de bani poti cumpara oricand un model mai nou si mai performant.