Cat costa un pahar de sanatate pe zi

answear.ro
Share Button

Atunci cand vine sezonul rece, primul lucru pe care il avem in minte este ceaiul cald si hainele groase, precum si aprovizionarea raftului de medicamente, in caz de raceala. Putini dintre noi gandim insa proactiv, gandindu-ne ca putem scapa de toate aceste griji printr-un procedeu foarte simplu: intarirea imunitatii. Si cum putem face acest lucru?

Multi apeleaza la varianta sportului sau gimnasticii, altii iau suplimente alimentare si capsule cu vitamine. Altii insa, aleg varianta cea mai simpla: consumul de fructe si legume, dar in special a celor despre care medicii spun ca reprezinta un adevarat izvor de sanatate. Iar din categoria acestora din urma fac parte si fructele de aronia.

Aparent necunoscute publicului larg, fructele de aronia sunt insa celebre in lumea medicala pentru beneficiile pe care le pot aduce sanatatii umane. Cat priveste pretul fructelor de aronia, vom vedea ca acestea nu sunt exagerat de scumpe, daca stam sa ne gandim la banii pe care ii economisim in acest mod pe consumul de medicamente.

Sa vedem, asadar, cateva dintre beneficiile fructelor de aronia asupra organismului si de unde le putem cumpara.

In primul rand, rebuie spus ca fructele de aronia pot fi consumate atat crude, proaspete, cat si in stare procesata. Consumul fructelor crude este insa putin limitat, dat fiind ca acestea ajung la maturitate doar in anumite perioade din an, iar naturalizarea in tara noastra este abia la inceput. Astfel, trebuie precizat ca fructele arbustului de aronia sunt bune de consumat in perioada august-septembrie, atunci cand ajung la maturitate maxima.

In orice caz, fructele de aronia sunt mari iubitoare in aceasta perioada, astfel ca vremea culesului poate sa difere si in functie de conditiile meteorologice din anul sau din sezonul respectiv.

Odata culese, fructele pot fi consumate insa in decurs de cateva sile, pana la o saptamana, in conditiile in care sunt pastrate corect si refrigerate. In alte conditii, acestea incep sa fermenteze, ori sa se usuce si sa se stafideasca, la fel ca oricare alt fruct proaspat cules.

In aceste conditii, alternativa la consumul de fructe proaspete este sucul de aronia. Acesta poate fi consumat proaspat, prin stoarcerea personala a fructelor, dar si prin procesare industriala, ambalat aseptic. Iar specialistii sustin ca un pahar cu un astfel de suc baut zilnic poate face minuni pentru sanatatea ta.

kalapod.ro

Acesta este si motivul pentru care, atunci cand vei cauta aronia pret, vei ramane surprins sa afli ca pretul este simtitor mai mare decat al sucurilor din comert. Acest suc nu se compara insa cu sucurile obisnuite, care au zahar si coloranti adaugate din belsug. Practic, sucul de aronia, datorita compusilor sai, poate rezista si cateva luni daca este ambalat aseptic si presat la rece.