Cum alegi boxele ideale?

kalapod.ro
Share Button

Mai mult ca sigur, dupa ce iti cumperi un calculator, urmatorul pas este acela de a te orienta si spre un set de boxe active ieftine, insa alegerea boxelor poate fi o misiune mai dificila decat alegerea calculatorului.

Ei bine, in primul rand trebuie sa stii ce tip de activitate vei desfasura si ce ai de gand sa faci cu boxele, pentru ca asa cum poti alege boxe active, poti opta si pentru boxe pasive. Depinde totul de scopul in care le vei folosi.

De exemplu, pentru a te juca iti sunt suficiente boxele care au o frecventa de 25000 Hz, in timp ce pentru a asigura muzica a o petrecere ai nevoie de un set de boxe performante care sa duca pana la frecventa de 3000 Hz.

Atunci cand vrei sa iti cumperi un set de boxe, trebuie sa tii cont printre altele de puterea efectiva a acestora, denumita Root Mean Square (RMS), care reprezinta capacitatea sistemului de a oferi sunet. Pentru un calculator foarte performant ar fi indicat sa alegi un set de boxe care sa aiba puterea RMS mai mare de 100 de W.

Impedanta este o alta caracteristica importanta de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi boxele. Aceasta caracteristica are o legatura stransa cu amperajul boxelor, asa ca cu cat creste impedanta cu atat scade amperajul si invers. Daca impedanta este mica iar amperajul creste, atunci bassul se va auzi nu tocmai ok.

Sensibilitatea care se masoara in decibeli dB, reprezinta un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont. de exemplu, un set de boxe de minim 88-91dB este indicat pentru o petrecere. Daca boxele au mai multi decibeli, cu atat mai bine.

Conectivitatea reprezinta un alt aspect foarte important, de care trebuie tinut cont atunci cand iti alegi boxele. Cele mai multe boxe au un jack de 3.5mm dar poti sa gasesti si boxe cu porturi USB. Cel mai bine ar fi ca indiferent de tipul de conectivitate, sa verifici boxele inainte de a le cumpara, pentru a nu avea surprize neplacute pe urma.

Calitatea constructiei reprezinta un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, pentru ca materialul din care sunt realizate boxele poate fi premium sau poate fi unul foarte slab.

Numele producatorului este deasemenea foarte important, la fel ca si in cazul oricarui alt produs. Cu cat producatorul este mai renumit, cu atat sansele ca boxele sa fie de cea mai buna calitate cresc considerabil.

Asadar, daca vrei sa iti cumperi un set de boxe, trebuie sa citesti acest articol si sa tii cont de detaliile amintite anterior. Ai putea sa te orientezi de exemplu spre un set de Boxe active cu bluetooth Temeisheng DP-284BT, USB, care datorita specificatiilor tehnice notabile, vor reusi sa te multumeasca si sa faca fata cu succes tuturor cerintelor tale.

answear.ro

Daca vei tine cont de aceste detalii, mai mult ca sigur nu vei regreta alegerea facuta, pentru ca iti vei alege un set de boxe de cea mai buna calitate. Totul depinde doar de tine.