Tot mai multi oameni se intreaba daca ar trebui sau nu sa cumpere laptopuri la mana a doua. In majoritatea cazurilor raspunsul este unul favorabil insa in acest sens sunt si unele mentiuni care ar trebui facute.
In majoritatea cazurilor cand unele persoane aleg laptopuri si calculatoare second hand ar trebui sa ne punem in primul rand intrebarea despre scopul in care va fi folosit aces laptop sau calculator. In general raspunsurile sunt aceleasi, fie calculatoarele vor fi utilizate pentru proiecte, teme, navigarea pe internet, fie pentru filme si jocuri.
In cazul in care utilizarea pentru jocuri nu face referire la jucarea unor produse noi sau unor aparitii recente care consuma foarte multe resurse si cer in general placi video dedicate si destul de performante, laptopurile cu configuratii obisnuite va sunt suficiente pentru aceste acivitati. Orice desktop sau laptop, tinand cont de configuratie, in functie de pret va avea o performanta mai mare sau mai mica.
Atunci cand vorbim despre laptopuri va sugeram sa va orientati spre branduri cu renume in domeniu care sa aiba grija de raportul calitate pret si care sa va ofere si suport tehnic. Va recomandam Lenovo, Dell, Asus, dar si MSI, Toshiba sau Sony.
In final, un factor de alegere este modul de plata si locul din care vom cumpara dispozitivul. Exista posibilitatea de a plati mai mult daca optati pentru o firma mare, la nivel national spre exemplu, dar veti fi mult mai linistit in legatura cu garantia si cu suportul in urma cumpararii.
Acesti factori sunt valabili si in momentul in care cumparam un laptop la mana a doua. In privinta laptopurilor reciclate sunt cateva detalii importante pe care va recomandam sa le luati de fiecare data in calcul.
Cumpararea unui laptop reciclat va va pune in posesia unei unitati de calcul cu configuratii bune care are acelasi pret cu una cu performante mai mici dar noua insa sunt cateva precautii de luat in calcul.
Termenul reciclat este utilizat in diverse moduri de catre vanzatori. Un astfel de laptop ar trebui sa fie curatat, sa aiba un sistem de operare deja instalat si sa se stie ca functioneaza in mod corespunzator. Este recomandat sa il verificati personal pentru a determina daca este functional.
Inainte de a cumpara este bine sa va decideti ce anume componente doriti sa cumparati si pentru ce urmeaza sa fie utilizat calculatorul sau laptopul.
Toate aceste informatii ar trebui notate undeva pentru a va asigura ca nu omiteti nimic. Inainte de a cumpara este recomandat sa va asigurati ca veti beneficia si de garantie. In cazul in care observati probleme de functionare cum ar fi resetarile spontane sau blocarea sistemului va recomandam sa mergeti cu el in magazinul din care a fost achizitionat intr-un timp cat mai scurt.
In cazul in care cumparati laptopul de la o persoana fizica incercati sa stabiliti cativa termeni in care se va face vanzarea. Puteti sa specificati de exemplu ca ati vrea sa testati laptopul pentru o zi. In cazul in care primiti cu laptopul si unele hartii pentru anumite piese sau fise de garantie trebuie sa le pastrati.