Durerile de spate si dieta

Share Button

Cu totii presupunem ca durerea de spate este cauzata de leziuni ale vertebrelor, probleme ale coloanei sau dormitul pe o saltea prea moale. Firesc, incercam sa calmam durerile, ne canalizam atentia catre toate cauzele posibile, facem schimbari radicale si urmam tratamente adecvate, dar fara nici un rezultat…

Cine s-ar fi gandit ca la baza durerilor de spate poate fi ceva mult mai simplu si banal?! Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Cauze durerilor de spate

Daca durerea este continua, ea poate avea drept cauza o problema a unuia dintre discurile coloanei. Fiecare disc are un strat exterior dur care acopera un strat interior moale. Daca stratul exterior se deterioreaza, stratul interior poate hernia spre exterior comprimand un nerv sau chiar maduva spinarii. Rezultatul va fi durerea de spate sau senzatia de amortire. Aproximativ 66% dintre persoanele care sufera de dureri de spate continue au nervi ciupiti sau iritatii nervoase.

Activitatile cotidiene provoaca un stres minor asupra discurilor spinarii si vertebrelor. Pentru recuperare, este nevoie de un anumit aport de sange care sa aduca nutrientii si oxigenul necesare. Acest flux de sange este asigurat de arterele lombare care sunt o ramificatie a aortei abdominale. Se pare ca aceasta aorta este printre primele pe care se formeaza depunerile de colesterol care genereaza blocajul sangelui. Studiile au reliefat faptul ca persoanele care sufera de dureri de spate au arterele din partea inferioara a spatelui partial sau chiar complet blocate.

Cum se poate preveni blocajul arterelor lombare

Primul lucru pe care il putem face pentru a preveni blocajul arterelor lombare este adoptarea unei alimentatii sanatoase. Deci, daca sunteti in cautarea unui tratament pentru afectiuni lombare, incepeti prin a fi mai atenti la ceea ce puneti in farfurie.

answear.ro

Va trebui sa eliminati carnea (pui, porc, vita). Aceasta contine colesterol si grasimi care pot provoca blocajul arterelor. In schimb, fructele si legumele de orice fel nu contin colesterol si sunt pline de elemente nutritive, minerale si vitamine de care organismul dumneavoastra are nevoie.

Altfel spus, daca doriti sa preveniti blocajul arterelor lombare si durerile de spate, o alimentatie vegetariana, care elimina grasimile si colesterolul nesanatos din organism, va poate fi de un real ajutor. Aceasta alimentatie, dublata de capacitatea de autovindecare a organismului, permite arterelor sa se curete in mod natural de placile acumulate. Desigur, asa cum acumularile s-au facut in timp, si curatarea va fi de durata. De aceea se recomanda rabdare si perseverenta.

Intre timp, pentru a ameliora durerile de spate, se poate apela la diverse tratamente sau metode terapeutice.

Medicamentele si durerile de spate

Daca luati in mod regulat medicamente incercati sa aflati daca nu cumva ele au ca efect secundar aparitia surerilor de spate. Prin simpla schimbarea a medicamentatiei, durerea de spate ar putea sa dispara ca prin minune.

Incercati o detoxifiere a organismului

kalapod.ro

Daca deja aveti o perioada mai lunga de alimentatie vegetariana si ati schimbat si medicamentele si, totusi, durerea de spate persista, mai puteti incerca inca ceva, si anume o detoxifiere a organismului. Aceasta se poate face in nenumarate moduri (cu apa distilata timp de 20 de zile, reducerea alcoolului si a cafelei, sucuri de cruditati, sucuri verzi, etc).