Despre lactobacili si alte elemente prezente in probiotice

0 Shares
0
0
0

Lactobacinii fac parte, alaturi de alte genuri bacteriene, din rand bacteriilor cu acid lactic. Scopul lor principal este acela de a produce si castiga energie producand acid lactic prin fermentare. Principalul loc in care pot fi gasiti acesti bacili sunt iaurturile sau alimentel fermentate iar un supliment probiotic de calitate ii va contine cu siguranta.

Lactobacillus bulgaricus este o bacterie in forma de tija, ne patogena care se gaseste frecvent in lapte si in produsele derivate. Acesta a fost folosit de mult in industria alimentara si foloseste lactoza ca sursa de energie pentru a produce acid lactic. Este detectabil si in intestinul uman, dar nu este unul dintre bacilii permanenti de aici. L. bulgaricus a fost folosit mult timp in Bulgaria pentru producerea iaurtului, dar nu a putut fi izolat decat in ​​cultura pura la inceputul secolului XX.

Bifidobacterium se gaseste in anumite produse lactate, cum ar fi unele branzeturi si Bifidusmilch (o forma de lapte acru). Desi Bacillus coagulans produce si acid lactic, acesta nu apartine familiei lactobacililor.

Enterococii se gasesc in mediu (apa, sol), in intestinele umane si in alimentele fermentate, cum ar fi branza sau carnatii cruzi. Saccharomyces boulardii este o drojdie folosita in probiotice, nu este o bacterie ci o ciuperca unicelulara apreciata pentru proprietatile sale.

Majoritatea adultilor sanatosi pot adauga in siguranta suplimente nutritive care contin probiotice in dieta lor, deoarece probioticele au de obicei putine efecte secundare. Daca apar reactii adverse, acestea consta, de obicei, doar din simptome usoare, cum ar fi iritarea stomacului sau flatulenta. Cu toate acestea, aceste reactii adverse dispar de obicei dupa cateva zile.

La ce ar trebui sa fiu atent cand folosesc probiotice?

Cand utilizezi probiotice, trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor puncte:

  • Probioticele nu sunt la fel. De exemplu, daca un tip de lactobacili contribuie la prevenirea bolilor, nu inseamna neaparat ca un alt tip de bacterii are acelasi efect.
  • Desi poti lua si microorganisme probiotice in cantitati mici consumand anumite iaurturi sau alte produse lactate, cu toate acestea, este mai ieftin daca optezi pentru un supliment dietetic probiotic. Acest lucru garanteaza pentru un aport de culturi vii intr-o cantitate definita si compozitie standardizata, care este precis optimizat pentru eficacitate maxima.
  • Luand probiotice din iaurturi, kombucha, capsule sau sub forma de pulbere, speram sa avem multe efecte pozitive asupra sanatatii. Efectele sperate includ sanatatea intestinala imbunatatita, scaderea in greutate, un sistem imunitar consolidat, pielea sanatoasa si un psihic sanatos. Cu toate acestea, probioticele nu functioneaza intotdeauna la fel.

Probioticele cresc procentul de microbi buni din corpul nostru. Nenumarate microorganisme traiesc in si pe corpul nostru. Majoritatea speciilor (peste 100 de trilioane) traiesc in intestinul nostru.

Bacteriile si drojdiile formeaza o microflora, care este esentiala pentru sanatatea noastra. In anumite boli, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, boala Crohn , astmul sau obezitatea, microflora isi pierde echilibrul si apare disbioza. Exista prea putine bacterii bune si prea multe bacterii rele ceea ce duce la dezechilibre majore. De exemplu, multe bacterii nocive pot ajunge in gura, in intestine si pe piele. Luand probiotice se va reface rapid acest echilibru.

0 Shares
You May Also Like