3 motive pentru care un WMS este crucial pentru vanzari multi-channel

kalapod.ro
Share Button
program depozit - soft Point Logistix

program depozit – soft Point Logistix

Asa cum stim cu totii, nimic nu mai rezista prea mult in lumea retailului si comertului electronic. Consumatorii solicita tot mai mult de la o experienta de shopping – mai multe optiuni, mai multe produse, mai multa viteza si promptitudine. De aceea, pe masura ce obiceiurile cumparatorilor evolueaza, acelasi lucru se intampla si cu depozitele.
Poate cea mai vizibila schimbare determinata de vanzarile multi-channel, sau de gestionarea comenzilor atat din magazinele clasice cat si din magazinele online, este cererea pentru o mai mare eficienta si expedierea mult mai rapida a comenzilor.
Cu toate acestea, depozitele se confrunta cu o schimbare mai importanta: ele se adreseza unor publicuri noi, iar operatiunile lor trebuie sa reflecte aceasta schimbare. Procesul de fulfillment multi-channel necesita mentinerea stocurilor perfecte si respectarea regulilor corespunzatoare atat pentru comenzile clientilor, cat si pentru cele ale retailerilor.
Deoarece vanzarile multi-channel cresc variabilele in materie de management al depozitului, suplly chain-urile actuale au nevoie de instrumente superioare pentru a duce treaba la bun sfarsit. Si aici intervin beneficiile unui sistem solid de management al depozitului – WMS.
Din ce in ce mai multe depozite aleg sa apeleze la sisteme WMS, pentru un plus de ordine si eficienta in procesele lor de inventar.
Iata mai jos trei zone in care efectele unui WMS de top precum Crosspoint de la Point Logistix, pot fi resimtite pe deplin in ceea ce priveste vanzarile multi-channel.

1. Operatiunile – reguli diferite in functie de cumparator

Indeplinirea comenzilor catre retaileri si indeplinirea comenzilor direct catre consumatori necesita procese diferite.
Un WMS eficient inseamna ca o echipa dintr-o zona a depozitului poate colecta paleti mari cu acelasi articol, in timp ce o alta echipa din depozit poate colecta mii de articole unice.
Depozitele trebuie sa gestioneze, de asemenea, cerinte diferite de transport, deoarece articolele care pleaca direct catre consumatori vor fi expediate prin intermediul unei companii terte de distributie, in timp ce comenzile catre retaileri pot ramane in sfera logistica a companiei.
Cand comenzile vin din toate directiile, orice business orientat multi-channel are nevoie de un sistem care sa poata respecta strict regulile de colectare si ambalare (picking si packing). Sistemul WMS avansat Crosspoint, dezvoltat de Point Logistix gestioneaza aceste reguli intr-un singur sistem, eliminand nevoia de fluxuri de lucru pe baza de hartie, un pas crucial spre fulfillment-ul multi-channel de succes.

2. Experienta clientilor: nevoi mereu in schimbare

Vanzarile multi-channel adauga noi obstacole in procesele de management al stocurilor. Consumatorii asteapta transparenta cu privire la disponibilitatea produselor, indiferent daca se afla intr-un magazin sau cumpara din confortul propriei case.
De asemenea, clientii sunt interesati de alerte back-in-stock.
Un sistem WMS de top trebuie sa contribuie la furnizarea de informatii precise, indiferent de canal. In plus, se poate integra cu platforma de e-commerce folosita de un business si cu sistemul de vanzari, asigurand precizia prin intermediul datelor eficiente, in timp real, cu privire la stocuri.
Astfel, va fi posibila respectarea cerintelor complexe de transport, o mai mare transparenta, precum si o experienta perfecta pentru clienti.
De asemenea, experienta pozitiva a clientilor nu se incheie in momentul expedierii comenzii. Un WMS bun poate oferi o mai buna vizibilitate a proceselor de returnare, astfel incat orice business poate intelege ce a fost returnat, de ce si unde poate fi stocat.

answear.ro

3. Competitivitate si profitabilitate

Odata cu concurenta pe piata e-commerce, creste si numarul de canale. Implicarea in programul multi-channnel al unei platforme majore poate adauga un plus de profitabilitate unei afaceri si un grad superior de fulfillment. Foarte multi retaileri s-au extins la platforme pe care nu le detin, reglementate de standarde pe care nu le pot controla, insa utilizarea unui WMS puternic confera unui depozit acces la datele necesare pentru a-si eficientiza procesele si pentru a creste precizia operatiunilor.