Cum se aleg laptopurile pentru gaming?

kalapod.ro
Share Button

Un laptop gaming second hand poate reprezenta cea mai buna solutie pentru gamerii care isi doresc un echipament mai performant decat cel pe care il detin de ceva timp, si care nu isi permit unul nou.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt detaliile de care trebuie sa tina cont cei care intentioneaza sa isi cumpere un astfel de echipament.

Asadar, ecranul unui astfel de laptop este foarte important. In prezent se pot gasi pe piata laptopuri pentru gaming care dispun de ecrane de 14”, 15”, 17” si chiar de ecrane mai mari. De precizat este faptul ca ecranele de 14” sunt si mai mari dar si mai scumpe, si sunt ideale pentru cei care isi doresc un laptop performant dar si foarte compact.

Pentru cei care isi doresc un laptop care sa fie suficient de portabil, unul cu eran de 15” este ideal, in timp ce pentru cei care nu prea se deplaseaza cu laptopul, unul de 17” poate reprezenta cea mai buna solutie.

Rezolutia este deasemenea foarte importanta, iar aici utlizatorii deja isi indreapta atentia spre laptopurile cu ecrane 4K.

Ei bine, procesorul reprezinta o alta componenta foarte importanta a laptopului special creat pentru gaming.  De regula, utilizatorii opteaza pentru procesoarele Intel Core cu nuclee din generatiile 6 si 7, iar aici discutam despre Skylade si Kaby Lake.

Cele mai bune procesoare sunt cele i7 Core, insa si i5 Core pot reprezenta o optiune buna, insa aici trebuie tinut cont de modele. Cele mai bune sunt cele HQ si HK.

Placa video a laptopurilor pentru gaming reprezinta o alta caracteristica importanta care trebuie luata in calcul atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop pentru gaming. In acest sector, se pare ca AMD nu mai are placi video competitive, asa ca pentru gameri produsele nVIDIA raman in clipa de fata cele mai eficiente.

Cele mai indicate astfel de placi video ar fi cele din clasa mid – range si din clasa superioara, bazate pe arhitectura Pascal, iar aici discutam despre cele din seria 1000, si anume: GTX 1060, GTX 1070, si nu in ultimul rand GTX 1080.

Nici placile video din generatia precedenta, precum GTX 960, GTX 970 sau GTX 980 nu reprezinta optiuni tocmai rele, insa placile video din generatii mai vechi decat acestea nu mai trebuiesc luate in calcul.

Cei care opteaza pentru un ecran cu rezolutie Full HD, ar fi indicat sa opteze pentru memorie video dedicata de minim 4GB.

Gamerii care au nevoie de un asemenea echipament, ar fi indicat sa mai tina cont si de spatiul de stocare al echipamentului. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai bine. Deasemenea, numele producatorului este un alt aspect care trebuie luat in calcul atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop pentru gaming.

Asadar, toti gamerii care intentioneaza sa isi cumpere un laptop pe are sa il foloseasca in acest scop, trebuie sa tina cont de detaliile amintite in acest articol, pentru a face cea mai buna alegere.