SEO .ro versus SEO .com

0 Shares
0
0
0

SEO .ro versus SEO .com In ultima perioada, o intrebare pare sa macine pe orice utilizator de internet, detinator al unor site-uri in plina formare si dezvoltare. Pana la grijile binecunoscute ce tin de aspectul de optimizare SEO articole, optimizare site, foto sau video, apare in discutie subiectul ce tine de alegerea domeniului: “ro” sau “com”? Ce alegem deci?

Care este cea mai buna solutie pentru a ne promova site-ul si, implicit afacerile? Optimizarea SEO tine foarte mult si de criteriul de pozitionare geografica, astfel incat o atentie deosebita trebuie acordata si acestui aspect. Putem face cursuri optimizarea SEO a site-ului pe un domeniu local, mai ales in cazul in care acesta functioneaza doar in Romania, sau in cazul in care vrem sa ne facem cunoscuti doar la acest nivel.

Insa, daca pagina poate fi imbunatatita si cu servicii de traducere a continutului si optimizare SEO aferenta acestuia si in alta limba decat cea in care functioneaza site-ul, in acest caz  poate folosit cu succes si  domeniul .com .

Daca vrem sa facem o personalizare spatiala a domeniului, acesta mai poate fi facuta si din setarile platformei pe care functionam, precum si prin adaugarea in continutul cuvintelor cheie predefinite a locatiei din care provine site-ul, spre exemplu “mortare Romania”. In acest fel ne pozitionam geografic si ne delimitam cat se poate de clar din punct de vedere spatial, pastrand insa tehnica de optimizare  SEO articole si site.

[adsenseyu1]

Pentru site-urile ce functioneaza pe teritoriu Romaniei este propice ca acestea sa beneficieze de un domeniu .ro, datorita asigurarii clare a unei vizibilitati mai bune in plan local, national. Din pacate, acest lucru devine dificil de facut in momentul in care nu este disponibila o extensie .ro, mai ales ca in Romania aceste extensii sunt la mare cautare. Un dezavantaj major al folosirii acestora se poate concretiza in faptul ca va exista intotdeauna o limitare a afisarii rezultatelor doar pe teritoriul tarii noastre.

Domeniile cu extensie .com par a fi mai avantajoase datorita faptului ca acestea se vor indexa si afisa mult mai bine in cadrul motorului de cautare Google.com. Acestea nu vor mai fi limitate de barierele spatiale, putand fi vizualizate cu usurinta din orice parte a lumii. Totusi, in ipoteza in care un site in limba romana ar fi prezent cu ajutorul extensiei .com in rezultatele externe, exista si dezavantajul ca site-ul va necesita traducerea paginilor si, implicit optimizarea SEO a acestora in conformitate cu cerintele de limbaj.

Din pacate o tehnica foarte utilizata in cazul detinatorilor de site-uri din Romania este aceea de a lua un site si de a-i traduce rapid paginile cu ajutorul programelor “specializate” (Google Translate), aducand astfel prejudicii continutului care practic isi va pierde din valoare. In alte cazuri, unele site-uri romanesti creaza legaturi externe cu platformele online mai mari, sau pun in site-ul lor legaturi de directionare din domeniu .ro spre .com, in incercarea lor de a fi vizibili si in afara tarii.

Exemplificand, sa privim urmatorul caz. Daca site-ul “mama” cu extensia .com se afla sa spunem in Germania, iar ramificatia locala in Romania poarta extensia .ro, o tehnica de regasire pe Google.com este aceea a redirectionarilor de trafic facute din site-ul .ro in site-ul .com. In acest fel, optimizarea este gata realizata, firma mama avand deja site-ul prelucrat atat din acest punct de vedere, cat si din cel al traducerilor gata efectuate, date fiind ramificatiile in intreaga lume.

Fenomenul este bidirectional, datorita faptului ca site-ul roman, fiind filiala sau ramificatie a site-ului german (site-ul mama), va beneficia la randul lui de linkuri externe catre domeniu .ro. Este probabil cel mai clasic caz de back linking, unul extrem de facil si cu rezultate foarte bune dealtfel.

Cele doua extensii .ro si .com sunt in acest moment cele mai utilizate domenii in Romania, deoarece spre deosebire de alte extensii, acestea sunt cele mai usor de retinut, tocmai datorita frecventei de utilizare. Indiferent de extensia aleasa trebuie sa stim faptul ca domeniul reprezinta primul contact al utilizatorului cu site-ul nostru.

[adsenseyu1]

De aceea este important ca numele domeniului sa fie cat mai usor de retinut si amintit, iar acest lucru poate fi realizat fie prin definirea unui nume scurt, fie prin definirea unui cuvant  cheie atat de bine ales, incat acesta sa poata deveni in timp, datorita cautarilor, un adevarat brand. Nu intamplator, un astfel de exemplu este Danbradu.ro, o firma care se ocupa chiar de domeniul optimizarii SEO, numele ei devenind cunoscut astazi oricui.

Numele este foarte usor de retinut si folosit si, verificand si site-ul lor, www.danbradu.ro, constatam faptul ca acesta este foarte bine structurat si optimizat din punct de vedere al motoarelor de cautare. Asa cum spuneam, nu este intamplator.

Pozitionat pe un domeniu .ro, brandul Danbradu.ro este cel mai bun in acest moment in Romania si se pare ca toate cunostintele in domeniul optimizarii SEO sunt puse la indemana clientilor direct pe site, astfel incat acestia sa poata vedea inca de la bun inceput nivelul de calitate la care se ridica aceasta companie, devenita de-a lungul anilor, prin seriozitate si profesionalism, un adevarat nume recunoscut pe piata nationala.


Alte stiri actuale :

1. Top 5 SEO Leading Indicators: The Best Way to Enhance Your Monthly Client Reports
2. 10 Questions to Ask When Hiring an SEO Consultant
3. Video SEO: optimising video for search is the trick most brands are missing
4. How To Improve Local SEO with Kris Jones of ReferLocal
5. Link-Assistant.Com Empowered SEO SpyGlass SEO Software with the Fastest Growing Backlink Index

0 Shares
You May Also Like