Sfaturi utile pentru cumpararea celor mai buni ochelari de ski

answear.ro
Share Button

Atunci cand iti cumperi ochelari de ski recomandarea noastra este sa ii alegi tinand cont de mai multe aspecte. Specialistii recomanda pentru confort ochelari Uvex cu protectie impotriva radiatiilor.

Imbracaminte: Acest lucru impiedica ochelarii sa va raneasca fata. Spuma trebuie sa fie suficient de groasa pentru a va amortiza fata, dar nu sa fie atat de groasa incat sa promoveze ceata. Ochelarii de protectie de ultima generatie pot utiliza 2 sau 3 straturi de material subtire pentru a spori aerisirea.

kalapod.ro

Stilul OTG (peste sticla): Daca purtati ochelari de prescriptie medicala, cautati ochelari de protectie proiectati sa se potriveasca cu ochelarii, numiti adesea stiluri OTG (Over the Glass).

Acestia au spatiu pentru a se potrivi cu ochelarii, evitand in acelasi timp presiunea pe fata dvs la tample si port-cap. (Sfat: puteti utiliza un tratament anti-ceata pentru ochelarii dvs. pentru a  mentine lucrurile vizibile).

Ochelari de protectie tip oglinda sau ochelarii de soare reprezinta o piesa esentiala pentru orice sport de iarna, indiferent daca sunteti un incepator sau un schior sau un snowboarder mai experimentat.

Ochelari de vedere sunt importanti pentru a va proteja ochii de soare si de zapada. La altitudini mari, razele UV sunt mai puternice (deoarece exista o atmosfera mai mica pentru a le filtra), iar reflexia soarelui in zapada este mult mai stralucitoare.

Ochelarii de schi si ochelarii de soare ofera, de asemenea, protectie impotriva zapezii si a vantului care te poate deranja cand aluneci pe pante.

Alegerea intre purtarea ochelarilor de schi sau a ochelarilor de soare pentru schi va depinde de conditiile de mediu.

Ochelari de soare sunt bine potriviti daca este soare si conditiile sunt bune. Ochelarii de protectie vor oferi totusi o acoperire mai buna, care va protejeaza ochii de vant, precum si de lumina puternica. Daca este oglinda, ochelarii de ceata sau de zapada vor oferi o protectie mai buna decat ochelarii de soare.

Din acest motiv, se recomanda sa luati intotdeauna ochelari pe o calatorie de schi, astfel incat sa fiti pregatiti pentru toate conditiile. Indiferent daca ambalati ochelari de soare, va fi o chestiune de preferinta personala.

Multi schiori si snowboardisti prefera sa poarte ochelari de soare atunci cand vremea este corecta si sa schimbe ochelarii de schi in cazul in care conditiile se vor strica (este o idee buna sa aveti perechi de schimb cu dumneavoastra, avand in vedere ca in general conditiile meteorologice se pot schimba rapid si frecvent).

Multi oameni considera ca, in timp ce ochelarii de schi se potrivesc mai aproape de fata, ei sunt, de asemenea, mai buni decat ochelarii de soare, important daca va fi deosebit de frig.

Ochelari de protectie si ochelari de soare au ambele o categorie de filtre UV. Scopul principal al filtrelor soarelui este de a proteja ochii de radiatiile solare daunatoare, cum ar fi radiatiile ultraviolete.

Incercati sa alegeti ochelari de protectie sau ochelari de soare cu o categorie minima de filtru de 3, pentru a va asigura ca ochii sunt protejati corespunzator pe versanti. O categorie de filtre de 2 este potrivita pentru copii iar o categorie de filtre 3 poate impiedica vizibilitatea in lumina scazuta.