Cum sa alegi cel mai bun incarcator auto?

Share Button

Cel mai important aspect care trebuie luat in calcul in momentul in care doriti sa alegeti un incarcator auto pentru a-l folosi in deplasare este sa va asigurati ca acesta este compatibil cu telefonul pe care il aveti, respectiv cu masina detinuta. Tineti seama si de nevoile pe care le aveti, pentru ca modelele sunt de o mare varietate. Decideti daca doriti sa utilizati telefonul in timpul incarcarii sau daca preferati un incarcator care sa ofere un timp de incarcare mai scurt, cu o incarcare mai rapia. Unele incarcatoare auto ofera, de asemenea, functii suplimentare precum comunicarea cu maini libere (hands-free).

Exista numeroase tipuri de incarcatoare auto pe piata, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel universal. Denumirea acestuia sugereaza ca este compatibil cu orice model de telefon, insa este cunoscut faptul ca unele modele universale nu functioneaza bine cu unele marci de telefoane. Este de preferat sa verificati in prealabil acest lucru sau sa cumparati un incarcator auto special facut pentru modelul de telefon pe care il detineti.

Un alt tip de incarcator auto este cel care utilizeaza un cablu de curent continuu care permite ca telefonul sa fie utilizat in timpul incarcarii. Acestea pot fi foarte practice pentru ca astfel nu veti pierde niciun apel important in timp ce telefonul se incarca. Este important sa stiti ca acestea nu incarca telefonul in timp ce acesta este utilizat pentru a efectua sau pentru a primi un apel.

Daca trebuie sa utilizati telefonul si sa ii incarcati in acelasi timp bateria, ar fi bine sa luati in calcul achizitionarea unui incarcator rapid. Aceste incarcatoare auto ofera, de asemenea, un timp de incarcare mai scurt si pot fi utilizate in situatii in care este posibil sa aveti nevoie de o incarcare rapida intr-o perioada foarte scurta de timp. Este important sa va  amintiti ca aceste incarcatoare sunt mai vulnerabile supraincalzirii si pot avea efecte negative asupra bateriei telefonului daca sunt conectate pentru o perioada mai mare de timp.

Un incarcator simplu functioneaza la fel ca unul rapid. Principala diferenta intre cele doua este ca cel dintai are un captor special care opreste incarcare odata ce bateria este cmplet incarcata si opreste alimentarea cu curent continuu. Aaceasta functionalitate ajuta la eliminarea oricarui risc de supraincalzire a telefonului.

Incarcatoarele auto se conecteaza in general la bricheta masinii, insa unele modele de masini nu sunt echipate in mod standard cu aceste brichete. Cea mai mare parte a constructorilor de automobile instaleaza o priza auxiliara care poate fi utilizata cu un incarcator de masina. Unele incarcatoare dispun de adaptori speciali care permit utilizarea cu o priza auxiliara sau cu un port USB (Universal Serial Bus). Acest lucru arata ca telefonul poate fi, de asemenea, incarcat prin conectarea lui la un calculator portabil.

kalapod.ro

Orice incarcator auto ati dori, tineti seama de specificatiile acestuia si alegeti in cunostinta de cauza. Daca nu luati in seama toate aspectele necesare este posibil ca alegerea sa nu fie tocmai cea potrivita, iar problema bateriei descarcate la telefon sa dureze mult timp.

answear.ro