Cum ne alegem stergatoarele pentru parbriz potrivite?

Share Button

Experienta la volan se capata in timp si necesita si niste abilitati aparte. Atentia distributiva, viteza de reactie, reflexele si o vedere buna pot face diferenta la volan, mai ales cand te confrunti cu situatii deosebite in trafic. Unul dintre elementele ce pot contribui substantial la o buna conduita in trafic si un control adecvat al autoturismului este vizibilitatea.

Iar aceasta este asigurata de stergatoare auto. Nu degeaba vedem cum toti soferii isi sterg parbrizele atunci cand intra in benzinarii, inainte de a pleca la drum, constienti ca o vizibilitate buna ii ajuta sa ajunga in siguranta la destinatie.

Iar dincolo de stergerea parbrizului si asigurarea lichidului special de spalat, achizitia unor stergatoare parbriz adecvata reprezinta un punct de luat in calcul pentru cei care tin cu adevarat la siguranta lor.

De unde stim ce stergatoare parbriz ni se potrivesc?

Multi soferi intra in magazinele de piese auto sau in benzinarii si aleg la intamplare stergatoare parbriz, fara sa se uite la producator sau la modelul acestora. Sunt insa unele detalii care pot face diferenta in privinta stergatoarelor, dincolo de aspectul ce tine de pret. Iar nul dintre ele este materialul din care sunt facute.

Astfel, pentru a avea stergatoare parbriz de calitate, trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt si confectionate cum trebuie. De multe ori ne lasam pacaliti de forma acestora sau de modelul extraplat, fara a lua in calcul nici gradul de indoire al sinei metalice pe care acestea sunt prinse, nici materialul de constructie.

answear.ro

Caci, o lamela metalica prea laxa nu va avea puterea sa stearga asa cum trebuie apa si impuritatile de pe parbrizul tau. De asemenea, un cauciuc de calitate va fi mai rezistent la caldura, dar mai ales in anotimpul friguros, cand exista riscul inghetarii acestuia si chiar al ruperii.

Din acest punct de vedere, cel mai cautat material pentru stergatoare parbriz este astazi siliconul, chiar daca pretul acestuia este ceva mai mare decat al celorlalte modele.

Potrivit specialistilor, stergatoarele din silicon asigura o eficienta si o rezistenta mai mare cu aproximativ 40 la suta faca de cele din cauciuc obisnuit. Si aici insa, preturile difera de la producator la producator, asa ca recomandarile nu le poti lua decat de la specialisti in domeniu sau de la cei care au mai folosit astfel de modele.

Nu in ultimul rand, o mare importanta o are dimensiunea unui stergator. De obicei, acestea sunt inscrise fie in cartea tehnica a masinii, fie direct pe ambalajul stergatorului. Iar alegerea unui stergator potrivit te va scuti de neplaceri cauzate de lipsa de viziblitate si de stergerea partiala a parbrizului.