De ce este important sa iti stochezi cauciucurile corect

Share Button

Un nou sezon se apropie, ceea ce inseamna trecerea la o anvelopa diferita. Dar ce ar trebui sa faceti cu anvelopele pe care le scoateti din masina? Caldura, ozonul si expunerea la elementele influenteaza procesul de imbatranire a anvelopei, insa puteti prelungi durata de viata a anvelopei prin stocarea corespunzatoare a sa. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa prelungiti durata de viata a anvelopei stocate. In primul rand mentionam ca aveti nevoie de un suport pentru cauciucuri in care sa le tineti pe care il puteti cumpara de pe Casa Idea.

  1. Inainte de depozitare, curatati cauciucurile cu sapun, curatati fiecare pneu de murdarie, noroi si praf de la frana. Daca pastrati anvelopele pe roti, asigurati-va ca le curatati si pe acestea. Asigurati-va ca ati uscat complet.
  2. Dupa curatare, plasati fiecare pneu in propria sa punga de plastic mare pentru depozitare. Evitati orice umiditate in sac si eliminati cat mai mult aer. Inchideti sacul cu banda pentru a crea un spatiu personal pentru fiecare pneu. Acest lucru ajuta la reducerea evaporarii uleiului.
  3. Pastrati anvelopele in afara razelor solare directe. Razele ultraviolete ale soarelui si caldura sunt in detrimentul cauciucului.
  4. Asezati anvelopele intr-o locatie rece si uscata. Un spatiu subteran sau cu climatizare functioneaza cel mai bine, in timp ce un garaj standard, container sau mansarda adesea vad o gama larga de temperaturi calde si reci, precum si precipitatii si umiditate. Asigurati-va ca va pastrati anvelopele departe de lucruri precum motoarele electrice, cuptoarele, intrerupatoarele si pompele de caldura, deoarece acestea sunt surse de ozon.
  5. Daca este posibil, depozitati anvelopele pe verticala, in loc de stivuire orizontala, pentru a reduce distorsiunile de tensiune din anvelope. De asemenea, plasati-le pe o bucata de lemn curat si nu direct pe pamant.
  6. Daca nu va pastrati anvelopele in pungi individuale, asigurati-va ca le stivuiti pe culori pentru a preveni colorarea cauciucului alb, deoarece cauciucul alb si negru sunt compuse diferit .
  7. Ca o nota suplimentara, nu lasati vehiculul sa stea pe pneuri pentru perioade lungi de timp. Inactivitatea pe termen lung este mai daunatoare pentru anvelope decat deplasarile saptamanale. Conducerea pe anvelope va va ajuta sa miscati anvelopa si sa mentineti dispersia uleiului in compusii de cauciuc.

La fel ca noi, anvelopele mereu imbatranesc. Dar aceste cateva sfaturi va vor ajuta sa incetiniti procesul si sa prelungiti durata de viata a anvelopei in timpul depozitarii. Amintiti-va, inainte de a monta anvelopele stocate inapoi pe autovehiculul dvs., asigurati-va ca aveti o firma profesionala care sa inspecteze mai intai anvelopele.

kalapod.ro

Pentru o mai buna depozitare a anvelopelor in siguranta va recomandam sa folositi suporturi pentru anvelope pe care le puteti cumpara de la Casa Idea. Cu siguranta veti reusi sa faceti totul bine avand ustensile si suporturi profesionale care sa va ajute sa va mentineti cauciucurile in forma buna. Cu cat aveti mai multa grija de ele cu atat le veti putea folosi mai mult si veti avea ocazia sa faceti economii considerabile.

answear.ro