Cum se amaneteaza o masina?

kalapod.ro
Share Button

Foarte multe persoane au probleme financiare, asa ca in acest sens cauta cele mai bine solutii pentru a face rapid rost de bani.

Cei care au nevoie de sume mici de bani pot sa faca rost rapid de suma de care au nevoie, pentru ca pot gasi mai multe surse de imprumut care sa fie convenabile.

De exemplu, pentru cei care au nevoie de cateva sute, sau 1000 – 2000 de lei, ajutorul poate veni din partea familiei, iar problema se poate rezolva simplu, in familie.

answear.ro

Atunci cand discutam insa despre sume mari de bani, trebuie precizat ca lucrurile se schimba, deoarece optiunile celor care trebuie sa se imprumute sunt din ce in ce mai putine.

Si totusi, cei care detin un autoturism pe care oricum nu il prea folosesc, se pot gandi sa opteze pentru posibilitatea unui imprumut de tipul amanet auto.

Acest lucru inseamna ca toti cei care detin un autoturism si au nevoie de bani, isi pot amaneta acum masina la fel ca orice bijuterie din aur, sau la fel ca orice dispozitiv electronic sau electrocasnic.

Cei care au nevoie de bani si se gandesc sa isi amaneteze masina, nu trebuie sa isi faca griji pentru ca o masina amanetata nu este o masina pierduta. Fiecare proprietar de autoturism, indiferent de marca si model, sau indiferent de anul de fabricatie, capacitate cilindrica sau alte aspecte, isi poate amaneta oricand masina, si o poate recupera pe loc, platindu-si datoria catre casa de amanet.

In momentul in care discutam despre datoria pe care o are catre casa de amanet un client care isi amaneteaza masina, ne referim atat la suma de bani imprumutata, cat si la comisionul aferent sumei de bani imprumutata, comision care se calculeaza pentru fiecare zi in care imprumutul este valabil.

Ei bine, cei care au de gand sa isi amaneteze masina pentru a face rost de bani, trebuie sa ajunga la sediul casei de amanet avand asupra lor in primul rand cartea lor de identitate.

Apoi, pentru ca imprumutul sa se poata acorda, clientul casei de amanet trebuie sa prezinte cartea de identitate a masinii, dar si certificatul de inmatriculare al acesteia, asta in cazul in care el este proprietarul in acte al masinii.

Daca masina este detinuta in acte de catre o persoana juridica (firma), atunci trebuie prezentata si o copie dupa certificatul de inmatriculare al firmei in Registrul Comertului.

Odata ce clientul are asupra sa toate aceste documente, se va trece la evaluarea masinii, iar daca suma oferita de catre casa de amanet ii va fi acestuia pe plac, se va trece la incheierea contractului de amanet.

Acest contract de amanet este valabil pe o perioada de maxim 30 de zile, insa la cererea clientului se poate prelungi contractul, insa se va recalcula comisionul.

Clientii care au posibilitatea de a-si plati datoria mai repede decat este mentionata data limita in contract, pot face acest lucru.

Cei care isi doresc sa vanda masina, pot veni cu clientul in parcul auto al casei de amanet, pot vinde masina, iar banii vor fi impartiti. Casa de amanet isi va recupera datoria, iar proprietarul masinii va lua restul de bani.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0