Sfaturi pentru ca bateria telefonului sa reziste mai mult

answear.ro
Share Button

Inainte de a te gandi la inlocuire baterie iPhone poti lua in calcul si sfaturile pe care ti le dam in cele ce urmeaza pentru ca telefonul tau sa reziste mai bine. Un consum foarte mare al bateriei provine de la aplicatiile care consuma foarte multe resurse sau de la cele care nu sunt bine scrise si care raman cumva prinse in memoria telefonului. Daca ai un consum mai mare sau vrei o autonomie mai mare iti dam mai multe sfaturi pentru asta.

Dezactiveaza adurile pentur chat in messenger. Aceasta optiune face ca fata cuiva sa apara peste tot pe telefon si pe orice aplicatie care consuma la randul sau si consuma si ea foarte multa baterie deoarece solicita in mod constant procesorul grafic cu mai multe overlay-uri.

Se dezactiveaza din optiunile programului Messenger. Cand cineva iti da un mesaj vei auzi sunetul specific si poti vedea cine te-a contactat tragand in jos meniul pentru notificari. Aceasta optiune se dezactiveaza din messenger si cand cineva iti da un mesaj vei auzi sunetul specific si poti vedea cine te-a contactat tragand in jos de meniul notificari. Daca folosesti messenger numai pentru functii de baza incearca sa folosesti Messenger Lite care va consuma mai putine resurse. Versiunea pentru iOS o vei gasi sigur.

Elimina aplicatiile pe care le folosesti foarte rar. Chiar daca ele nu ruleaza consuma oricum ceva in background. Poate ca ti s-a spus ca a aprut o versiune mai buna si ti se propune un upgrade pe bani sau esti informat de oferte insa vei ramane surprins pentru ca undeva sub capota aceasta aplicatie ruleaza si intra pe net dand notificari.

Sunt multe persoane care fac asta. Daca nu folosesti aplicatiile elimina-le din telefon pentru ca sansele de a avea vreodata nevoie de ele sunt infime. Poti avea anumite aplicatii instalate pentru anumite excursii sau aplicatii de traducere care nu iti vor mai fi de folos niciodata. Ele sunt cool pentru ca pui camera spre un text sau spre un meniu si vei vedea traducerea in timp real in limba pe care ai ales-o. O astfel de aplicatie este utila insa cand revii acasa o poti dezinstala pentru ca pana la urmatoarea calatorie cand vei avea nevoie de ea va mai trece un timp.

kalapod.ro

Incearca sa monitorizezi consumul pe fiecare aplicatie. Sunt si unele aplicatii, in general cele care au fost facute de persoanele binevoitoare care au idei bune, nu au fost testate suficient si mai au probleme ramanand agatate in memorie. Ele nu sunt optimizate si vor consuma destul de mult. Telefonul iti poate arata consumul pe aplicatie si iti va atrage singur atentia atunci cand ai un consum mare de resurse si daca vezi ca una mananca foarte multa baterie o poti opri rapid si o poti elimina din lista iar daca nu apare ai si posibilitatea de Force Stop. Pe termen lung poti renunta la ea sau o poti inlocui cu o alta aplicatie mai putin consumatoare de resurse si vei scapa de un consumator in plus.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0