Cum sa optimizezi bateria iPhone-ului tau

answear.ro
Share Button

Apple a lansat recent iOS 12 si a început cu aceasta ocazie să trimită notificari cu privire la disponibilitatea actualizarii si utilizatorilor telefoanelor mai vechi, ce pot si ei sa treaca la cea mai noua versiune software.

Daca inca ai dubii daca ar trebui sa faci aceasta trecere sau nu, noi iti recomandam sa o faci imediat dintr-un singur motiv: calitatea bateriei.

Dincolo de noile modificari aduse ce poti fi sau nu pe gustul tau faptul ca noul iOS va duce la un consum optimizat al bateriei ce va amana sau chiar anula cel putin necesitatea unei operatiuni de schimbare acumulator iphone 6 este indubitabil.

Stim cu totii ca un astfel de update necesita destul de mult timp si rabdare si nici nu ai acces la telefon timp de una sau mai multe ore, insa consideram totusi ca pentru beneficiile aduse in ceea ce priveste bateria, merita efortul.

De asemenea, noul iOS vine si cu alte imbunatatiri ce ar putea parea interesante pentru multi dintre utilizatori, astfel ca optimizarea consumului telefonului nu este singurul beneficiu pe care instalarea noului sistem de operare l-ar aduce, mai ales ca vorbim de un update gratuit.

In anul 2017 Apple a recunoscut ca modelele mai vechi de iPhone functioneaza mai greu, mai lent deoarece sunt incetinite intentionat de catre gigantul American, pentru a proteja dispozitivele de degradarea in timp a bateriei. Bineinteles ca aceasta nu poate fi amanata la nesfarsit, insa poate fi intr-o oarecare masura prevenita.

Ba mai mult, incepand cu iOS 11.3 Apple a introdus o functie ce le permite utilizatorilor sa vada cand de sanatoasa este bateria telefonului lor, stiind astfel cand este momentul sa o schimbe pentru a avea astfel un telefon ce se comporta aproape ca unul nou.

Recomandarea Apple este de a efectua aceasta modificare in service-urile autorizate sau partenere pentru a se asigura ca manopera este corect realizata iar acumulatorul este unul original/

Conform informatiilor oficiale un iPhone ce dispune de un acumulator inca sanatos ar trebui sa aiba peste 80% capacitate. Odata depasita aceasta limita, o schimbare trebuie luata in considerare pentru a aduce din nou telefonul intr-o stare de functionare optima.

Aceasta optiune este cu atat mai buna cu cat Apple si-a optimizat procesoarele pentru a consuma mai putin odata cu iPhone 8 si modelele ulterioare, lasandu-le pe cele precedente (pana la SE) oarecum descoperite in aceasta privita.

De asemenea, odata cu noul iOS se va afisa pe ecran o notificare cu privire la functionarea bateriei atunci cand aceasta a ajuns intr-o conditie precara, permitandu-i utilizatorului sa ajusteze setarile pana cand va avea posibilitatea sa schimbe acumulatorul sau chiar telefonul.

Prin ajustarea setarilor telefonul poate sa functioneze in mod economy pentru a menaja bateria, desi acest lucru ar duce la o scadere temporara a performantei acestuia.

Avand in vedere ca un telefon nou este o investitie mult mai costisitoare decat simpla operatiune de schimbare a unui acumulator optiunea este binevenita deoarece permite prelungirea duratei de viata a telefoanelor Apple.