Aparatele de electrostimulare extrem de utile pentru sportivi

answear.ro
Share Button

In momentul in care vreti sa folositi electrostimularea in avantajul dumneavoastra aveti nevoie de un electrostimulator profesional.

EMS-ul ajuta la restabilirea si imbunatatirea conexiunilor dintre creier si corp care sunt perturbate de oboseala si ranire. In cazurile de oboseala si de ranire, semnalele dintre creier si corp sunt usor intrerupte. EMS nu poate numai sa restaureze, ci si sa imbunatateasca acele conexiuni.

kalapod.ro

In plus, EMS poate ajuta la evaluarea sistemului neuromuscular prin monitorizarea cantitatii de curent necesara pentru contractarea muschilor in cauza. Pe masura ce sistemul neuromuscular s-a imbunatatit prin procesul de reabilitare, a fost nevoie de mai putin si mai putin curent pentru a obtine o contractie completa.

Monitorizarea nivelurilor de intensitate pe unitatea EMS poate indica progresul reabilitarii musculare (si a sistemului nervos central) in starile ranite.

EMS faciliteaza recuperarea. In programe rapide, atunci cand sportivii ar putea sa nu aiba timp sau energie pentru a implementa protocoale de recuperare si regenerare, EMS este un instrument extrem de util.

Protocoalele de recuperare activa care incurajeaza mecanismele circulatiei in organism ajuta la o recuperare mai completa si mai eficienta. In mod optim, sportivii pot pune in aplicare ritmul de functionare, dar, uneori, exercitiile pe biciclete stationare sau exercitiile la piscina pot grabi recuperarea.

Deoarece nu toate situatiile sunt optime, alte instrumente pot ajuta la recuperare. Sportivii pot lua acasa unitatile EMS dupa antrenament si le pot aplica in timp ce calatoresc acasa (nu in timp ce sunt conducatorii auto, desigur), sau cand stau jos, citesc sau navigheaza pe web.

In mod obisnuit, un sportiv plaseaza placutele EMS pe grupuri de muschi mai mari si foloseste un program pulsator nu numai pentru a promova circulatia, ci si pentru a slabi tensiunea din muschi si pentru tonus.

Cand sportivii trebuie sa calatoreasca, asteapta mult timp in aeroport – si perioadele lungi petrecute pe avion, autobuz, tren etc. – pot duce la rigiditate articulara si musculara. EMS poate ajuta sportivii sa ramana suplii si sa-si pastreze trupurile bine intretinute atunci cand vine vorba de circulatia oxigenului, indepartarea deseurilor si chiar de a avea un somn bun.

EMS este eficient in situatiile in care sportivii trebuie sa calatoreasca. Calatoriile lungi si asteptarile in aeroporturi pot fi nu numai epuizante, ci pot duce si la rigidizarea muschilor si articulatiilor.

Daca sportivii efectueaza protocoale de recuperare periodica cu o unitate EMS, ei isi pot mentine corpul suplu si bine intretinut, in ceea ce priveste circulatia oxigenului si eliminarea deseurilor. Sportivii raporteaza ca se simt mai bine dupa ce au folosit unitatea EMS in calatoria lor, iar unii dorm mai bine cand ajung la destinatie.

De asemenea, este important de remarcat faptul ca sportivii care utilizeaza protocoale maxime de rezistenta, putere si viteza cu EMS au raportat ca s-au simtit mai recuperati a doua zi in ceea ce priveste pierderea musculara si mobilitatea articulatiilor.

Acestea sund doar unele dintre avantajele pe care le veti obtine de la aparatele de electrostimulare. Va recomandam sa discutati cu un terapeut inainte de a va apuca de un astfel de tratament.