Nutriţioniştii ne previn

Share Button

Este din ce în ce mai greu să avem o dietă sănătoasă. Dar este important să urmăm sfaturile specialiştilor cel puţin în acele privinţe în care ştiinţa arată clar efectele negative ale unei alimentaţii proaste asupra sănătăţii. Iată câteva dintre aceste sfaturi.

Grăsimile trans artificiale sunt foarte nesănătoase

Grăsimile trans se formează ca produs secundar atunci când uleiurile vegetale sunt hidrogenate. Producătorii de alimente folosesc adesea hidrogenarea pentru întărirea uleiurilor vegetale în produse precum margarina.

Deoarece grăsimile trans au fost corelate cu starea de sănătate precară, margarina fără grăsimi trans devine din ce în ce mai frecventă.

kalapod.ro

Un aport ridicat de grăsimi trans este asociat cu diferite boli cronice, cum ar fi obezitatea abdominală și bolile de inimă.

Consumul de legume vă va îmbunătăți sănătatea

Legumele sunt bune pentru dvs. Sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și o infinită varietate de nutrienți pe care știința tocmai a început să îi descopere. În studiile observaționale, consumul de legume este asociat cu o sănătate îmbunătățită și un risc mai scăzut de boală.

Este esențial să se evite un deficit de vitamina D

Vitamina D este o vitamină unică care funcționează de fapt ca un hormon în organism. Pielea produce vitamina D atunci când este expusă razelor ultraviolete ale soarelui.

Cu toate acestea, mulţi oameni sunt deficitari în acest nutrient critic. În multe locuri, soarele pur și simplu nu este disponibil pe tot parcursul anului. Chiar și acolo unde este soare, mulți oameni tind să rămână în interior și să folosească protecție solară atunci când ies afară. Protecția solară blochează generarea de vitamina D în piele.

Dacă aveți deficit de vitamina D, atunci vă lipsește de fapt un hormon major din organism. Deficiența este asociată cu multe boli grave, inclusiv diabet, cancer, osteoporoză și altele.

Din păcate, poate fi dificil să obții suficientă vitamina D din dietă. Dacă a sta mai mult la soare nu este o opțiune, un supliment de vitamina D sau a o lingură de ulei de ficat de cod în fiecare zi este cel mai bun mod de a preveni sau regla o deficiență.

Glucidele rafinate sunt rele pentru dvs.

Există o mulțime de opinii diferite despre carbohidrați și grăsimi. Unii cred că grăsimea este cauza tuturor relelor, în timp ce alții consideră carbohidrații ca fiind actorii cheie în obezitate și alte boli cronice.

Dar cu toţii sunt de acord: carbohidrații rafinați sunt şi mai nesănătoși decât carbohidrații nerafinați.

Glucidele nerafinate sunt practic alimente integrale care sunt bogate în carbohidrați. Acestea includ cereale integrale, fasole, legume și fructe. Carbohidrații rafinați, pe de altă parte, sunt zahărul și făina rafinată.

Alimentele integrale conțin numeroși nutrienți și antioxidanți benefici. Cu toate acestea, atunci când sunt procesate, alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi cerealele, părțile cele mai nutritive sunt eliminate. Ceea ce rămâne sunt cantități masive de amidon ușor digerabil.

Cei care își bazează dietele pe carbohidrați rafinați se lipsesc de fibre și de mulți alți nutrienți sănătoși. Ca urmare, aceste persoane prezintă un risc crescut de boli cronice.

Consumul de carbohidrați rafinați va provoca, de asemenea, creșteri rapide ale zahărului din sânge. În timp ce nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt nesănătoase pentru toți oamenii, acestea sunt o problemă mult mai mare la persoanele cu diabet zaharat.

answear.ro

Pe wellnessist.ro găsiţi tot ce aveţi nevoie pentru o alimentaţie echilibrată şi o viață sănătoasă!