Cum are loc procesul de cremare?

0 Shares
0
0
0

Crematia ca alegere constienta devine din ce in ce mai mult un subiect de cercetare si discutie, motiv pentru care am dorit sa vorbim despre functionarea practica a unei instalatii de cremare, despre mediile care o alcatuiesc si despre cum urmeaza diferitele faze de incinerare.

Acesta este articol care va fi cu siguranta util tuturor celor care doresc sa inteleaga mai bine detaliile acestei practici folosite atat de mult in strainatate, si care poate avea loc si in tara noastra, intr-un crematoriu Cluj.

Procesul de cremare al decedatului are loc prin cuptoare foarte puternice, care ating temperatura de 900-1000 de grade Celsius, cu redescoperirea peretilor cu ajutorul unor rezistente electrice sau arzatoare de gaz sau prin flacara directa.

Corpul care se afla in sicriu intra in camera preincalzita alunecand pe sine si acolo este inchis in spatele unei usi mecanice. Pe masura ce sicriul arde corpul se usuca prin caldura, arde pielea si parul, muschii se contracta, iar tesuturile moi vor fi vaporizate, in timp ce oasele vor fi calcifiate de caldura.

Gazele produse in timpul procesului sunt expulzate printr-un sistem de evacuare care le purifica eliminand mirosurile. Unele crematorii au un produs secundar care ajuta la arderea completa a corpului. Daca corpul nu este ars complet, tehnicianul care se ocupa de crematie trebuie sa zdrobeasca ramasitele partial incinerate.

La final, corpul este redus la fragmente in cadrul unui crematoriu Cluj. Se colecteaza apoi toate acestea intr-o tava si se lasa sa se raceasca ceva timp. Adesea, ramasitele contin obiecte pretioase care nu sunt consumate de caldura sau suruburi, cuie, balamale sau alte parti ale sicriului. In plus, amestecul contine adesea aparate dentare, aur dentar, suruburi chirurgicale, proteze.

Aceste obiecte sunt eliminate cu ajutorul magnetilor puternici. Toate aceste metale sunt apoi eliminate in conformitate cu legile locale. Dispozitivele mecanice, stimulatoarele de stimulare cardiac, in special, sunt indepartate mai devreme, deoarece ar putea exploda din cauza caldurii intense si a deteriora echipamentul de cremare.

In sfarsit ajungem la momentul pulverizarii unde fragmentele de oase uscate sunt transformate in continuare in nisip fin, de consistenta omogena. Masina folosita pentru aceasta pulverizare se numeste cremulator.

In medie, este nevoie de aproximativ 1-3 ore pentru a crema un corp uman, reducand astfel 3-7 kilograme de cremaine. Cenusa de cremare are de obicei o consistenta alba pastoasa. Resturile sunt transferate intr-o urna de incinerare si predate rudei decedatului pentru a fi pastrate acasa, la cimitir, dispersate sau prelucrate astfel incat memoria sa devina un diamant.

Acestea sunt asadar informatiile de baza pe care cu siguranta fiecare dintre dvs. trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste procesul de cremare a unui corp uman. Este foarte important sa aveti cat mai multe cunostinte despre incinerarea umana, pentru ca acest procedeu va fi din ce in ce mai des intalnit in viitorul apropiat, in conditiile in care multi sunt cei care inainte sa moara isi exprima dorinta de a fi incinerati.

In plus, in marile orase precum Cluj Napoca, locurile libere de veci sunt din ce in ce mai putine, asa ca este firesc ca familiile indoliate sa opteze pentru incinerarea celor dragi, atunci cand acestia trec in lumea celor drepti.

0 Shares
You May Also Like
Ce este cafeaua?

Ce este cafeaua?

In zilele noastre, cafeaua se gaseste la toate magazinele online si offline, sun diferite forme. De la capsule…