De ce ar trebui sa apelam la mindfulness pentru a ne imbunatati viata?

Share Button

Din ce in ce mai des, am inceput sa auzim in jurul nostru despre ce este mindfulness si cum putem ajunge la acea stare de bine pe care aceste tehnici de meditatie ni le aduc. Acest lucru s-a intamplat in special, datorita faptului ca viata in zilele noastre este una care poate provoca mult stres, o viata incarcata de probleme si de situatii oarecum negative. Totusi, ce putem spune despre mindfulness si cu ce ne poate ajuta?

 Ce este, de fapt, mindfulness?

Oamenii au gasit diferite interpretari ale acestui termen de mindfulness, insa majoritatea dintre ei considera ca rezultatele pe care le ai in urma practicarii acestei tehnici sunt asemanatoare.

Pe scurt, mindfulness este responsabila de reducerea anxietatii si a stresului, de sporirea starii de calm si de bine din viata noastra sau chiar ne ofera resursele necesare pentru ca fiecare om sa se regaseasca pe sine.

answear.ro

 Cand si cum a aparut mindfulness?

Mindfulness este o tehnica creata de Jon Kabat- Zinn, care a dorit sa ofere pacientilor sansa de a reduce stresul si durerea provocate de anumite boli.

Tehnicile de meditatie mindfulness sunt privite insa de anumiti oameni ca niste tehnici ezoterice, fara nici o dovada clara a beneficiilor pe care le aduc oamenilor.

Totusi, mindfulness are ca scop principal posibilitatea de a ne face pe fiecare dintre noi mai prezenti in viata noastra, ne aduce o constientizarea asupra lucrurilor care ni se intampla si a gandurilor pe care le avem si o stare de calm si bine care ramane prezenta in permanenta in interiorul nostru.

S-a demonstrat, de catre specialisti, ca aceste tehnici mindfulness au capacitatea de a ajuta creierul sa evolueze si sa schimbe modul de functionare al acestuia in bine.

kalapod.ro

  Care sunt beneficiile mindfulness-ului?

Exista foarte multe beneficii pe care mindfulness le aduce celor ce pun in practica aceste tehnici, mai exact, exista o certitudine din faptul ca mindfulness le aduce o stare de calm, de liniste, nu doar psihica, ci si fizica.

Tot ceea ce reuseste minfulness sa faca este sa ne aduca intr-o stare de permanenta constientizare a lucrurilor din jurul nostru, sa ne dea posibilitatea de a avea mintea deschisa si receptiva la tot ce este in jurul nostru, de a deveni sensibil si de a ne bucura de fiecare clipa a vietii noastre.

Viata este un amalgam de situatii, atat pozitive, cat si negative, astfel incat suntem asaltati zi de zi de tot felul de sentimente si emotii, atat bune, cat si rele. Totusi, cu ajutorul acestor tehnici mindfulness trebuie sa devenim calmi si linistiti indiferent de situatiile pe care le intampinam in fiecare zi.

Mindfulness nu este o modalitate de a ajunge fericiti, este o modalitate de a ajunge sa intelegem ce ni se intampla, sa alegem constient calea pe care vrem sa o urmam, fara a ne pune prea multe intrebari.

Cu ajutorul mindfulness-ului, oricine poate deveni mult mai echilibrat, poate sa aiba parte de emotii si de reactii pozitive indiferent ce se intampla in jurul nostru, putem ajunge sa depasim cat mai eficient situatiile stresante si sa reducem stresul si anxietatea.