Ce aspecte trebuie sa luati in calcul cand alegeti un incarcator pentru telefon?

answear.ro
Share Button

Incarcatorul wireless este o varianta de incarcator care se bazeaza pe principiul inductantei magnetice pentru a incarca fara fire bateria telefonului. Momentan aceasta tehnologie se bazeaza pe functionarea de la o distanta foarte mica si nu poate furniza acelasi nivel de putere ca un incarcator rapid.

Deci va trebui sa platiti pentru comoditate prin timpul de asteptare semnificativ mai mare. Deocamdata doar bateriile mai mici de telefon mobil se pot incarca astfel, insa nu si cele de  tableta.

Incarcator telefon solar foloseste energia gratuita a soarelui pentru a incarca lent telefonul. De obicei aceste incarcatoare sunt cuplate cu o baterie, care este incarcata prima, urmand ca energia sa fie transferata catre telefon atunci cand acesta este conectat pe fir.

kalapod.ro

Timpii de incarcare sunt extrem de lungi, mai mari chiar si decat cei care sunt atinsi prin incarcare wireless, insa cred ca exista situatii in care ati putea avea nevoie de asa ceva. Direct din PC, prin cablu avem o alta alternativa de incarcare destul de comoda a telefonului sau tabletei.

Portul USB dedicat incarcarii se gaseste doar la incarcatoarele de priza, unde acestea transfera doar curentul nu si datele, deci nu puteti gasi un astfel de port in calculator. Si ca o complicare si mai mult a lucrurilor, doar anumite porturi de pe desktop sau de pe laptop pot fi capabile sa alimenteze un telefon sau o tableta in cazul in care computerul este inchis. Veti gasi aceste porturi sub denumiri diverse precum Sleep and Charge, Always ON, etc. acestea sunt de obicei colorate diferit si sunt etichetate cu simbolul unui fulger, pe langa cel al standardului USB cu care de obicei sunt compatibile.

Practic cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul cand veti alege un incarcator pentru telefon sunt:

• Tipul incarcatorului – in functie de unde il veti folosi, va trebui sa alegeti intre un model de priza, o baterie externa sau un model auto.

• Tipul si numarul cablurilor sau mufelor este de asemenea important. Este necesar un numar minim de doua porturi USB pentru a reusi incarcarea simultana a unui telefon si a unei tablete si totodata sunt necesare trei tipuri de cabluri: micro USB, Apple Lightning si mai ales USB Type-C, deoarece pe viitor atat dispozitivele mobile cat si laptopurile vor migra catre aceste standard.

• Un alt element important este reprezentat de puterea maxima per port. Este recomandat un port minim capabil de a incarca un telefon la 5V, ideal fiind unul compatibil de tip Quick Charge.

• Trebuie de asemenea verificate cu atentie specificatiile pentru ca de obicei puterea maxima totala posibila este mult mai mica decat suma puterilor maxime per port de incarcare.

Practic la la capacitatea maxima, viteza de incarcare va scadea putin mai mult in functie de modelul ales. LED indicator – este extrem de util pentru a se putea observa dintr-o privire rapida cand incarcatorul sau unul din porturile sale este in uz. Importante sunt si certificarile pe care din motive de siguranta este important sa nu le ignorati.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Digg thisShare on StumbleUpon0Share on Tumblr0