Aromaterapie dōTERRA – Depozit de puteri vindecătoare

0 Shares
0
0
0

Aromaterapia este una dintre cele mai vechi forme de medicină alternativă. Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani în scopuri profilactice sau medicinale. Vindecătorii antici știau să amestece corect și în ce cazuri să folosească anumite uleiuri aromatice. În zilele noastre, cu uleiuri aromoterapie dōTERRA poți îmbunătăți starea de spirit și performanța și, de asemenea,  te poți relaxa.

În epoca modernă, te îndepărtezi din ce în ce mai mult de natură, uitând că în natură se află un depozit de puteri vindecătoare. Uiți că nu trebuie să folosești substanțe sintetizate artificiale, ci poți utiliza uleiuri naturale. Aromaterapia vine în ajutorul tău. Beneficiile aromoterapiei au fost dovedite științific și fiecare ulei esențial utilizat are propriile sale proprietăți unice. 

Cum se efectuează aromoterapia? 

Se pare că cea mai simplă metodă de aromoterapie este utilizarea uleiurilor esențiale medicinale. Având o compoziție chimică complexă, acestea sunt capabile să exercite o varietate de efecte asupra corpului uman. Aromaterapia a câștigat o popularitate deosebită la începutul secolului XX, deși proprietățile benefice ale uleiurilor esențiale erau cunoscute în antichitate. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea chimiei, multe substanțe naturale au început să fie înlocuite cu altele sintetice, care au afectat și utilizarea uleiurilor esențiale naturale.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiul esențial sunt extracte aromatice lichide și volatile obținut în mod tradițional dintr-o plantă, care are proprietăți terapeutice semnificative. Uleiul esențial este, în mare măsură, chintesența proprietăților valoroase ale plantei. Și, spre deosebire de alte uleiuri, cel esențial pur și natural nu conține grăsimi.

Uleiurile esențiale, prin compoziția lor, au capacitatea de a inhiba creșterea microbilor, de a vindeca boli și de a crește imunitatea. Uleiul esențial al fiecărei plante este format din câteva sute de terpene și molecule aromatice, care sunt implicate activ în metabolismul corpului uman. Această combinație de substanțe active împiedică bacteriile să se adapteze și să dobândească rezistență.

Principalul efect curativ al aromelor se realizează datorită uleiurilor esențiale – substanțe aromatice conținute în majoritatea plantelor cunoscute. Utilizarea lor în aromoterapie se datorează faptului că sunt foarte volatile și se pot evapora rapid. De asemenea, sunt substanțe foarte concentrate care se formează în diferite părți ale plantelor. Mai mult, fiecare dintre cele peste 2000 de plante cunoscute în prezent care conțin uleiuri esențiale, are propriile sale proprietăți excepționale. 

Unele dintre ele miros puternic și aroma lor durează mult timp, în timp ce altele, dimpotrivă, în ciuda prezenței uleiurilor esențiale, practic nu au miros. Trebuie amintit că uleiurile esențiale naturale sunt distruse de lumină, și prin urmare, în aromoterapie trebuie depozitate în recipiente întunecate, bine închise, într-un loc întunecat.

Aromaterapie – Efecte ulei esenţial

Uleiul esenţial de tămâie are efect calmant asupra emoțiilor. Ajută la eliminarea traumelor și grijilor vechi. Aduce pace și liniște și este un instrument excelent pentru meditație. Este util și pentru cei cărora le este frică de schimbare. Ajută la încetinirea și aprofundarea respirației.

Uleiul de ghimbir este un ulei încălzitor, revigorant, fiind utilizat pentru a neutraliza răceala și indiferența, apatia, letargia sau epuizarea nervoasă. Este util pentru persoanele cu voință slabă, sprijină concentrarea, memoria și încrederea.

 

0 Shares
You May Also Like