Exista foarte multe persoane care nu au cunostinte vaste despre optimizarea SEO, dar vor sa afle cate ceva despre aceasta, pentru a putea intelege mai bine cum poate fi eficientizat un site.
Unele persoane vor sa isi deschida un site, dar la inceput nu isi vor permite sa il optimizeze prin firme de SEO profesioniste. De aceea, vor cauta sa incerce o optimizare mai putin profesionala, uneori prin urmarirea unor tutoriale seo. In sprijinul acestora venim cu cateva elemente extrem de utile in realizarea acestei optimizari SEO.
In primul rand, trebuie sa va asigurati ca aveti linkuri SEO friendly care au cuvinte in ele si nu doar o insiruire de caractere. Majoritatea platformelor asigura posibilitatea de a avea astfel de linkuri SEO friendly. Un al doilea element despre care trebuie sa fiti informati este titlul site-ului dumneavoastra.
Acesta trebuie sa cuprinda cuvinte cheie. De asemenea, cand veti scrie un titlu trebuie sa aveti grija ca acesta sa fie atractiv pentru cei care cauta pe Google. Descrierea efectiva a site-ului este de asemenea importanta si va trebui sa contina cuvinte cheie tintite. Acest lucru va contribui din plin la ajutarea userilor sa gaseasca extrem de usor site-ul dumneavoastra.
Unul dintre cele mai importante aspecte il reprezinta articolul pe care doriti sa il pozitionati pe cautarile Google. Aveti nevoie de articole care sa contina text cat mai mult cel putin 300 de cuvinte. In cazul unui articol informativ sigur veti dori sa folositi cat mai multe cuvinte. Este bine sa le si scriptati in mai multe paragrafe pentru a fi mai usor urmarite de catre utilizatori.
Este bine sa nu folositi doar cuvinte cheie tintite, ci si sinonime pentru acestea, pentru ca Google intelege aria de cuvinte folosite. Bineinteles ca foarte importanta este si folosirea imaginilor. Nu trebuie sa uitati denumirea fisierului si tagul ALT, deci folositi cu grija si in acelasi timp cu mare incredere aceste unelte. Cautati din nou cuvinte cheie si sinonime ale acestora.
Un alt aspect foarte important il reprezinta folosirea linkurilor interne. Acestea sunt legate in mod logic unele de altele dar va trebui sa nu exagerati foarte mult cu acestea pentru ca veti putea fi penalizati. Bineinteles este importanta si folosirea unor linkuri externe catre site-uri cu autoritate in domeniul dumneavoastra pentru ca Google sa inteleaga despre ce este vorba in site.
Viteza site-ului este de asemenea foarte importanta. Puteti verifica viteza site-ului cu Google PageSpeed Tools.
Crearea unui sitemap este foarte important, majoritatea platformelor permit acest lucru. Acesta trebuie tot timpul actualizat si incarcat in search console. Importanta este de asemenea si instalarea unor unelte cum ar fi Google Analytics si Google search console.
Nu in ultimul rand trebuie sa va creati profile pentru afacerea dumneavoastra pe retelele de socializare, Facebook, Twitter, Instagram, etc. Optimizarea SEO conform unor tutoriale ale specialistilor SEO este explicata pas cu pas, mai ales pentru companiile incepatoare, care trebuia sa inteleaga procesul si sa il aplice cu succes pentru a creste site-ul lor.