Putine lucruri sunt mai satisfacatoare ca asamblarea propriului pc, din parti componente disparate. E chiar mai bine atunci cand reusesti sa-ti construiesti un pc performant, din partile alese de tine, mai ieftin decat il poti gasi in magazin (intr-o configuratie posibil chiar mai slaba decat ce ai tu). Vrei un calculator refurbished performant, la un pret foarte avantajos? Viziteaza website-ul PreturiBune.ro.
Construirea propriului pc pare un lucru destul de complicat, dar in ziua de astazi nu mai este asa de greu. Trebuie totusi sa tii cont de anumite detalii, care pot incununa de succes aceasta operatiune, altfel te poti lovi de probleme destul de grave, montarea gresita a unor componente de exemplu, putand duce foarte usor la deteriorarea iremediabila a acestora, fara posibilitatea de a mai fi schimbate cu ajutorul garantiei.
Inainte de a cumpara.
Inainte sa cumperi componentele, fii foarte atent la compatibilitatea dintre acestea, altfel te vei trezi ca le-ai cumparat degeaba. Exemplu de incompatibilitate: procesor pe socket am3 sau am3+ cumparat pentru o placa de baza cu socket 1150 sau 1151. Acest tip de greseala este una grava si nu este vina magazinului ca ti-a livrat produsele, mai ales daca nu le-ai cumparat din acelasi loc. Inainte de a cumpara, intreaba despre compatibilitatea componentelor si abia dupa aceea cumpara-le.
Cablurile sunt foarte importante.
O alta greseala comuna, este cumpararea tuturor componentelor pentru alcatuirea unui sistem, dar uitarea cablurilor (cele sata, cele de power pentru procesorul grafic-daca nu are sursa deja, etc.). Astfel, va puteti trezi ca ati montat sistemul, dar acesta nu poate fi pus in functiune, deoarece nu aveti cablu pentru hard-disk-ul montat, pentru dvd-rom, etc. Dupa ce ati ales componentele pe care vi le doriti, nu uitati sa cumparati si cablurile necesare pentru conectarea acestor componente pe placa de baza.
Dimensiunile componentelor.
Multi cumparatori care vor sa-si asambleze prima data propriul pc, fac o greseala foarte comuna, care ii costa timp pierdut si frustrari ce pot fi evitate foarte usor. De exemplu, multi aleg un cooler aftermarket de dimensiuni mari, pentru racirea procesorului, uitand sa se uite foarte atent si la dimensiunile sau specificatiile carcasei, pentru a vedea daca aceasta suporta astfel de coolere.
In momentul in care monteaza cooler-ul respectiv, observa ca nu mai pot inchide capacul de la carcasa (pentru ca nu mai are loc de cooler) sau nu mai pot monta 1 sau chiar 2 din stick-urile de memorie disponibile, tot din cauza dimensiunilor cooler-ului.
Verificati foarte bine specificatiile carcasei inainte de a cumpara un cooler aftermarket sau o solutie de racire cu lichid (all in one), pentru a va asigura ca pot fi montate fara probleme pe carcasa aleasa. De asemenea, este foarte importanta si dimensiunea placii video alese, mai ales lungimea acesteia.
Multe placi foarte performante, de generatie noua, pot avea peste 28-30cm lungime si multe carcase din gamele mid-range sau low-end nu suporta aceste placi video. O placa video de acest tip pur si simplu nu va intra in carcasa respectiva, fiind blocata de bay-urile hdd-urilor.