Termocuverta se paoate utiliza pe pacientii cu probleme de sanatate

Share Button

O crestere a temperaturii corpului si a temperaturilor dermice sporeste metabolismul si creste consumul de energie. Aceasta poate fi modul in care terapia termica repetata induce foamea prin intermediul ghrelinei si epinefrinei ridicate. Din fericire pentru toti pacientii exista si termocuverta ieftin.

Batranii au mai multe sanse de a suferi de boli cum ar fi oboseala cronica, artrita, caderi si leziuni, dureri cronice la spate si articulatii, tensiune arteriala crescuta, tulburari de somn si multe alte conditii. Stilul de viata si modificarile in dieta sunt adesea parte a tratamentului global al acestor afectiuni. Exista, de asemenea, multe de spus pentru tehnicile testate in timp, cum ar fi terapia termica si cea mai recenta versiune a acesteia, Terapia cu infrarosu Far, la Terapia FIR, care poate oferi o ameliorare a durerii naturale.

Lumina infrarosie foloseste frecventa luminii invizibile care este generata in mod natural de soare. FIRĀ  este un tip de terapie cu energie scazuta care profita de caldura generata de valurile de energie de la capatul indepartat al spectrului infrarosu. Aceasta terapie alternativa sigura si naturala poate fi utilizata in tratamentul unei varietati de probleme de sanatate, cum ar fi artrita, durerile musculare si spasmele si rigiditatea umarului sau articulatiei.

answear.ro

Terapia cu FIR aduce beneficii organismului prin:

  • Ajutarea corpul sa elimine toxinele prin transpiratie
  • Reducerea tensiunii si stresului
  • Imbunatatirea fluxului limfatic
  • Stimularea sistemului imunitar
  • Cresterea circulatiei sangelui adanc in tesuturi

Undele infrarosiiĀ  pot patrunde pana la trei centimetri adancime pentru a genera caldura care poate oferi o imensa usurare muschilor si a organelor interne. Caldura blanda produsa in terapia cu caldura in infrarosu exercita un efect analgezic si poate ajuta la reducerea sau eliminarea durerilor cronice pe care batranii le au adesea in diferite parti ale corpului. Rigiditatea articulatiilor din artrita poate fi usurata semnificativ. Studiile arata ca o caldura cu infrarosu mult face ca tesutul conjunctiv sa fie mai flexibil, permite o miscare mai mare a articulatiilor si duce la cresterea nivelului de endorfine, care usureaza durerea.

Terapia cu infrarosu determina de asemenea extinderea vaselor de sange Aceasta extindere duce la imbunatatirea circulatiei si permite celulelor sistemului imunitar si substantelor chimice sa se orienteze pe zonele ranite pentru a facilita procesul de vindecare. In ciuda caldurii induse, terapia FIR nu determina o crestere semnificativa a temperaturii corpuluiĀ  sau a tensiunii arteriale, ceea ce o face mai sigur pentru persoanele in varsta cu probleme cardiovasculare.

Exista mai multe tipuri de dispozitive de terapie cu infrarosu, care ofera terapie termica directa si indirecta. Saunele FIR pot fi utilizate pentru a furniza terapie corporala sau indirecta, in timp ce tampoanele de incalzire cu infrarosu, imbracamintea si articolele de lenjerie pot fi folosite pentru aplicatii localizate.

kalapod.ro

Fiecare dintre aceste tipuri de terapie FIR utilizeaza diferite mijloace pentru a produce caldura in infrarosu. Saunele cu infrarosii de inalta calitate folosesc incalzitoare carbon / ceramice pentru a genera caldura indirecta sub forma de unde de energie infrarosie cu energie redusa. Sunt desigur si aparate mai ieftine si cel mai des intalnite sunt reprezentate de termocuverta.