Cine se face un candidat bun pentru un implant dentar

Share Button

Odata ce a fost luata decizia cum ca implanturile dentare vor fi considerate ca o optiune de tratament, dentistul trebuie sa determine daca pacientul poate suporta acest tip de interventie.

Factorii care trebuie evaluati includ sanatatea pacientului (starea medicala, medicamente administrate, varsta), obiceiurile acestuia (fumatul, scrasnitul din dinti, o igiena orala precara) si maxilarul (cantitatea si calitatea acestuia).

kalapod.ro

Pentru inceput, trebuie luate in calcul cateva consideratii medicale care nu permit plasarea implanturilor dentare. Exista cateva situatii medicale care interzic, in mod normal, chirurgia orala si, de aceea, nu autorizeaza efectuarea implanturilor dentare.

Unele dintre acestea includ: infartul miocardic recent sau un accident vascular cerebral, o operatie cu introducerea unei proteze valvulare cum ar fi o valva artificiala de inima, imunodeficienta, probleme cu sangerarile si coagularea, cancerul, abuzul de medicamente si bolile mintale.

In mod normal, orice problema medicala care poate plasa pacientul sub un risc al degradarii ulterioare trebuie rezolvata inainte de procedura dentara efectiva cum ar fi plasarea implanturilor fast and fixed.

De asemenea, exista cateva probleme medicale care impliedica vindecarea normala a procesului si pot compromite aspectul exterior al plasarii cu succes al unui implant dentar. Spre exemplu, diabetul zaharat intarzie procesul de vindecare al ranilor si, de aceea, oamenii care sufera de aceasta boala nu sunt candidati prea buni pentru implanturi dentare.

answear.ro

Cu toate acestea, prezenta unei boli nu impiedica in mod necesar efectuarea implanturilor dentare si nu altereaza perspectiva pe termen lung, daca problema medicala este controlata prin tratament sau medicatie.

Un dentist are nevoie de o lista completa a tuturor medicamentelor si suplimentelor pe care le ia un pacient. Aceste lucruri trebuie evaluate atat sub lumina efectului pe care il au asupra procedurii de introducere a implantului cat si asupra procesului de vindecare care apare dupa aceea.

In plus, dentistul poate evalua medicamentul asupra modului in care interactioneaza cu acele medicamente pe care acesta le utilizeaza in mod normal atunci cand prescrie tratamentul. Medicamentele care pun probleme sunt cele utilizate in tratarea cancerului, cele care inhiba coagularea sangelui si cateva medicamente utilizate in tratamentul osteoporozei.

In final, nu trebuie uitate problemele legate de varsta. Ca o regula generala, efectuarea implanturilor dentare trebuie amanata pana la atingerea varstei de 18, 19 ani. Aceasta varsta reprezinta in mod normal un interval de timp in care maxilarul adolescentului si dezvoltarea acestuia se poate considera ca s-au finalizat.

In contradictie, o varsta inaintata nu este neaparat contraindicata pentru plasarea implanturilor dentare dar exista anumite dificultati. Mai mult decat atat, esecul de a practica o igiena orala eficienta, un fenomen care adesea insoteste o varsta inaintata, plaseaza gradul de supravietuire a implantului dentar sub un anumit risc.

Cu toate acestea, in cazul in care un pacient in varsta are probleme atunci cand poarta o proteza partiala sau totala sau nu poate tolera acest lucru, implanturile dentare sunt o optiune de luat in seama si reprezinta o sansa care le permite sa-si mentina o nutritie adecvata.